Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hållbarhetschef Anna Bengtsson tipsar

07 juli 2017 Det är inte bara vår verksamhet och samhället i stort som ska fungera på lång sikt, utan även vi själva. Hållbarhetstipsen för sommaren handlar därför om den egna hållbarheten. Ta tillfället i akt att koppla av och njut. Vad är då bättre än att göra det i en hängmatta, med ett glas jordgubbssaft och Sommar i P1 i hörlurarna.

Här kommer några tips på sommarprogram med hållbarhet i fokus som ni inte får missa i sommar. Hoppas ni alla får en härlig sommar!

17 juli: Linnéa Claeson, handbollsspelare och opinionsbildare

Vänsterhänt handbollsspelare som fick nog av sexuella trakasserier på nätet och började göra motstånd offentligt. Bemöter via sitt Instagramkonto Assholesonline kränkningar med humor som vapen. Genomslaget är enormt med över 200 000 följare.

Nyligen utsedd till goodwill-ambassadör för Kvinna till Kvinna och knep förstaplatsen på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste. Mottagit Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter.

21 juli: Johan Kuylenstierna, naturgeograf, vd och miljödebattör

Jag vill lyfta fram de mer positiva aspekterna av miljö- och klimatberättelsen, varför vi behöver sätta människan mer i centrum i miljöarbetet och troligen framföra en och annan tanke om Trumps klimatpolitik också.

Utsedd till Sveriges miljömäktigaste person. Vd för Stockholm Environment Institute med 230 anställda vid kontor i sex länder, som 2016 rankades som världens mest inflytelserika tankesmedja inom miljöpolicyområdet. Varit ansvarig för World Water Week som hålls i Stockholm varje år och arbetat med vattenfrågor inom flera FN-organ.

Har arbetat med klimatforskning i både Arktis, Antarktis och på Eldslandet.

6 augusti: Tarja Halonen, president.

Finlands president under tolv år, tituleras fortfarande president Tarja Halonen. Historisk som den första kvinnan att inneha ämbetet. Suttit i riksdagen för Finlands socialdemokratiska parti, varit justitieminister och utrikesminister. Ett flertal internationella förtroendeuppdrag både under åren som president och efter det.

Utbildad jurist och har arbetat som advokat och inom den finska fackföreningsrörelsen. Arbetar fortfarande aktivt, speciellt inom FN, för hållbar utveckling.

Stark förkämpe för mänskliga rättigheter och jämställdhet. Var under tidigt 80-tal ordförande i Seta, Finlands ledande organisation för hbtq-frågor.

8 augusti: Anders Göranzon, kommissarie

Chef för polisens särskilda insats “Fenix” som arbetar mot grov kriminalitet i Järvaområdet i Stockholm. Är själv uppvuxen i Rinkeby. Tidigare chef för rånkommissionen i Västerort, rotelchef för spaningsroteln i Södertälje samt en av insatsledarna för polisinsatsen ”Tore II” mot grov organiserad brottslighet i Södertälje.

Var en av de två poliser som blev intervjuad av Fox News i det inslag som USA:s president Donald Trump hänvisade till i sitt uttalande om “what happened last night in Sweden” (vad som hände i Sverige igår kväll).

Lyssna gör du här.