Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vilken balkongtyp är du?

27 juni 2017 Vissa balkongdyrkare utnyttjar sin inglasade kuvös året om. För några blir balkongen en lagringsplats för vinterhjulen. Och andra driver ekologiska odlingsprojekt på fem kvadrat. Vilken balkongtyp är du - och vilka påminner dina grannar om?

FLoristen

FLORISTEN
Med en ansenlig mängd växtnäring förvandlar floristen vilken grå yta so helst till en blomdoftande och grönskande oas – som gör grannarna lika gröna av avund. Dina totalt 117 krukor kräver dagligen vattning (och ibland hamnar kanske några droppar på grannen under…) För floristen är det ”Hemester” som gäller. Semesterresor är uteslutet – för vem ska då ta hand om dina blomstrande älsklingar?

SupportenSUPPORTEN
Supporten har alltid en åsikt. Och vilket ställe är bättre att visa den på än balkongen? Supporten betraktar helt enkelt balkongräcket som sitt eget politiska skyltfönster. Är hen ett Bajenfan så syns det i form av allt från banner till flaggor, badlakan och halsdukar. Räcket pryds av regnbågens alla färger inför Pride – och inför valvakan är det inga tvivel om vilket parti som Supporten röstar på.

SkrotsamlarenSKROTSAMLAREN
Att rensa i röran är inte Skrotsamlarens starkaste gren. Man vet ju aldrig när man kan behöva den där resväskan med trasigt lås, den sunkiga extramadrassen, eller den där gamla barnvagnen som säkert kan fräschas upp när de framtida barnbarnen föds. Skrotsamlarens balkong är extra förråd, sopsorteringsstation och uppsamlingsplats för diverse skräp som redan borde ligga på tippen.

HemmakockenHEMMAKOCKEN
Egentligen skulle Hemmakocken vilja ha en stor trädgård med plats för säsongens senaste och största nyhet på gasolgrillsfronten, ett platsbyggt rostfritt utekök och långbord.  Men i brist på detta utnyttjas balkongen till fullo. Här grillas saftiga köttbitar på elgrillen året om. På väggen tronar odlingen av egna kryddväxter – och självklart intas alla måltider på balkongen.

Eko-odlarenEKO-ODLAREN
Att bo mitt i city är inget som på något sätt hindrar Eko-odlaren från att leva ut alla odlingsdrömmar. Den här hipstern ser balkongen som sin köksträdgård. Här frodas allt från mangold och potatis till exotiska kryddväxter och ekologiska tomater. Självklart i egenhändigt byggda pallkragar och växthus skapade av gamla fönster som fyndats på loppis. Söderläge – ja tack!

BalkongdyrkarenBALKONGDYRKAREN
Det finns ingenstans den här livsnjutaren hellre hänger än på sin fullt ut inredda balkong, komplett med solstol, grill, infravärme och middagsbord. Oavsett om det är grillfest med släkten, solning med en bok i solstolen eller helgbrunch med ett glas bubbel. När vädret tillåter sover Balkongdyrkaren gärna på sin balkong – och ja: Uppblåsbar madrass finns.