Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu satsar HSB Stockholm på fler hyresrätter

21 november 2018 HSB Stockholm tar i dagarna de inledande spadtagen och bygger sina första nya hyresbostäder någonsin. Lägenheterna beräknas stå klara för inflytt i slutet av nästa år och är en del av ett större projekt för fler bostäder.

– När vi frågar våra bosparande medlemmar varför de sparar hos oss är det allt fler som uppger möjligheten att få ett hyresavtal som anledning. De vill att vi ska bygga bostäder som passar alla plånböcker och behov, de vill ha ett hållbart boende och blandade upplåtelseformer, så för oss är nyproduktion av hyresrätter ett tydligt uppdrag från våra medlemmar, säger Anders Joachimsson, affärsområdeschef för Fastigheter, HSB Stockholm.

Målbilden är att HSB Stockholm nu ska kunna tillföra cirka 200 nya hyresrätter per år, varav 100 via nyproduktion. Först ut är 37 hyresbostäder i Traneberg, som HSB tidigare skrivit om här

– I Traneberg förtätar vi en befintlig fastighet och ger plats för två nya huskroppar, de lägenheterna kommer under hösten 2019 att hyras ut på ritning och vara klara för inflytt kring årsskiftet 2019/2020, säger Anders Joachimsson. 

Bostadsmarknaden i Stockholm är tuff och efterfrågan på HSB Stockholms hyresrätter är stor.

– Vår satsning på nyproduktion av hyresrätter är ett sätt för att få fram fler bostadserbjudanden till våra medlemmar. Generellt är det svårt att uttala sig om hur lång kötid som behövs för att kunna ta del av våra hyreslägenheter och det är stora variationer beroende på var i Stockholm man söker lägenhet. Via HSB.se går det att se hur många poäng som krävts vid de senast förmedlade lägenheterna i respektive fastighet, säger Anders Joachimsson.

Såhär går det till att få en HSB hyresrätt


Steg 1: 
Först behöver du bli medlem i HSB. Medlem blir du här.

Steg 2: Sedan behöver du bli bosparare för att få möjligheten att hyra någon av HSB:s 25 000 hyreslägenheter. Öppna bosparkonto här.

  • Varje hundralapp du sparar motsvarar 1 bosparpoäng och som mest kan du samla 5 poäng i månaden. 
  • Det finns tre olika sparformer att välja mellan beroende på om du vill spara på kort eller lång sikt, med hög eller liten risk.

Steg 3: För att se dina bosparpoäng loggar du in i huvudmenyn och identifierar dig med ditt mobila BankID.

  • Nytt för i år är att det går att använda sina Bosparpoäng överallt i Sverige där HSB finns. Bosparpoängen kan även överlåtas till en eller flera närstående. Du kan också spara åt en familjemedlem – exempelvis kan du starta ett bosparande åt barnbarnen.

Steg 4: Var söker man då HSB:s lägenheter? Du hittar hyresrätter under fliken sök boende. Den som söker bostad och har flest poäng får välja först. 

  •  Om du får tillgång till en hyreslägenhet har du förverkat dina bosparpoäng för hyresrätt, men du kan fortsätta att bospara till en ny hyresrätt eller få förtur till en av HSB nyproducerade bostadsrätter.


Läs mer om bosparande här.