Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

14 kvinnor utvalda att bli lärlingar hos HSB i ”Fastighetsservice4women”

20 mars 2018 Idag startar utbildningen ”Fastighetsservice4women” där syftet är att utbilda kvinnliga fastighetsskötare. Utbildningen görs i samarbete med TNG och Arbetsförmedlingen. HSB var på plats på utbildningens första dag, för att se till att lärlingarna skulle få en bra introduktion till HSB.

Linda Ekberg, områdeschef Fastighetsservice, som var på plats berättar att en fastighetsskötare hos HSB måste tycka om mötet med människan och får förtroendet att komma hem till de boende. Efter mötet med lärlingarna känner hon att de stämmer in bra på den beskrivningen:

”Jag har träffat alla 14 lärlingar och det känns verkligen bra. Gemensamt för dem alla kan jag säga är att de visar ett genuint intresse för att gå utbildningen och att komma in i branschen. Att träffa människor och jobba mer praktiskt var ett starkt driv hos dem som är roligt att se.” säger hon.
Tidigare i höstas kunde inskrivna på Arbetsförmedlingen ansöka till utbildningen, och efter intervjuer togs de 14 lämpliga kandidaterna fram av HSB där det avgörande var den sökandes motivation, serviceförmåga och tekniska fallenhet.  

Utbildningen varvas med praktik

Under kommande 40 veckor varvas teorilektioner på Yrkesakademin med mentorsledd praktik i HSBs fastigheter. Hos HSB får deltagarna med en egen mentor praktisera i fastigheter och träna på praktiska moment som felsökning, reparationer av tvättutrustning samt genomgång av el- och värmesystem. Utbildningen avslutas i december 2018.

HSB bidrar till samhällsnytta

Syftet med utbildningen är att bidra till en mer jämställd fastighetsskötarkår hos HSB och i fastighetsbranschen samt att bidra till att arbetssökande kommer i sysselsättning och får möjlighet till en anställning. Fastighetsbranschen står inför nya kompetensbehov och inom de kommande 5-10 åren ser vi stora pensionsavgångar, samtidigt som yrket fastighetsskötare förändras snabbt. Målet med lärlingsprogrammet är att öka och stärka kompetensförsörjningen inom HSB och branschen som helhet. Utbildningen är en naturlig del i HSB Stockholms hållbarhetsarbete.

Efter avslutad utbildning har deltagarna chans till anställning hos HSB Stockholm, HSB Södertörn eller HSB Norra Stor-Stockholm.