Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vem hjälper er förening med energideklarationen?

21 februari 2018 I år fyller energideklarationen 10 år, det innebär att det är dags att förnya energideklarationen för de bostadsrättsföreningar som deklarerade 2008. HSB Stockholms certifierade energiexperter kan hjälpa er med det och kan även ge förslag på hur ni kan energieffektivisera för att spara både på miljön och era kostnader.

Visste du att energikostnaden står för hälften av fastighetens driftkostnad? Det kan röra sig om allt ifrån uppvärmning till trapphusbelysning. Med stora eller små energieffektiviseringsåtgärder kan er bostadsrättsförening spara både energi och pengar.

Intresset i bostadsrättsföreningar är stort för att energieffektivisera och allt fler föreningar intresserar sig för moderna energilösningar. Lösningar som kan spara pengar – och minska avtrycket på miljön. Dock är det ett snårigt ämne som behöver ett helhetsgrepp för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

 - Det blir alltmer lönsamt för bostadsrättsföreningar att energieffektivisera men det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och vad som ska prioriteras, säger Peter Stefani, energikonsult på HSB Stockholm. Utöver energideklarationen så kan vi hjälpa er med er energieffektivisering. Vi erbjuder ett flertal tjänster anpassas utifrån er förenings behov.

I en energideklaration ingår bland annat den uppvärmda arean i huset (A-temp), åtgärdsförslag för att minska energianvändningen, uppgifter om radonmätning och energianvändning för varmvatten, komfortkyla och uppvärmning. Energideklarationen beskriver fastighetens energianvändning och som styrelse behöver ni kunna visa upp fastighetens energideklaration för medlemmar och potentiella medlemmar i bostadsrättsföreningen.

 En energideklaration är giltig i tio år så nu är det hög tid att planera för en ny.