Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Saša Srndović ny chefsjurist på HSB Stockholm

12 november 2019 Saša Srndović har arbetat de senaste tio åren med fastighetsrätt som fokus. Nu är han ny chefsjurist på HSB Stockholm och vi har träffat honom för att höra lite mer om hans nya jobb och vad juristerna på HSB Stockholm kan hjälpa till med.

Hej Saša!
Vad gör man som chefsjurist på HSB Stockholm?
Som chefsjurist är jag ansvarig för juridikavdelningen, dess medarbetare, all den rådgivning som vi tillhandahåller och regelefterlevnaden på HSB Stockholm. Vi arbetar utåt mot våra bostadsrättsföreningar och hjälper dem med olika juridiska frågor, det kan handla om allt från störningar/vanvård och otillåtna upplåtelser till avtalsgranskningar eller mer allmän rådgivning. Sedan är vi också ett juridiskt stöd internt för våra olika verksamhetsområden. Så mitt arbete är ganska varierat och skiljer sig mycket från dag till dag beroende på vilka ärenden som är aktuella.

Vad kan ni på juridikavdelningen hjälpa våra medlemmar med?
I princip allt som har med boendet att göra. Som medlemsförening i HSB Stockholm har man tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning för enklare frågor. Vi hjälper också till med större ärenden och har erfarenhet inom bostadsrättsjuridik, hyresjuridik och föreningsrättsliga frågor. Vi hanterar även frågor beträffande entreprenader, arrenden och andra fastighetsrättsliga frågor. Så man kan höra av sig till oss med både stort och smått.

Vad handlar de vanligaste frågorna om just nu?
Generellt sett så kan man säga att frågorna följer en årscykel. Det innebär att det är mer frågor om stämmor och sådant som har att göra med det på våren och mer frågor om sådant som hamnar på styrelsens bord i allmänhet, på hösten och vintern. De vanligaste frågorna brukar annars handla om misskötsamhet i bostadsrättsföreningar såsom exempelvis störningar och otillåtna upplåtelser.

Vad lockade dig med HSB?
Jag är uppvuxen i en HSB bostadsrättsförening och jag har alltid förknippat HSB med någonting bra och positivt. Jag hade också hört från vänner att HSB var en bra arbetsgivare. Det var en chans för mig att kunna fortsätta min utveckling inom fastighetsrätt men under lite nya former. Här får jag jobba både med interna och externa frågor och med medlemmarna i fokus.

Slutligen, vad gillar du att göra när du inte jobbar?
Träning är ett stort intresse för mig, jag håller på med brasiliansk jiujitsu där jag tidigare tävlat på en hög nivå. I övrigt gillar jag att titta på fotboll och umgås med vänner och min hund Mini, som är en staffordshire bullterrier. Annars gillar jag att resa och försöker att göra så när det hinns med. Många resor går till Montenegro där jag kan kombinera sol och bad med att hälsa på släkten.