Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Varma rekommendationer ledde serviceproffset Amanda till HSB Stockholm

17 november 2020 Under året har HSB Stockholms ledningsgrupp praktiserat hos olika avdelningar inom organisationen. Senast kom turen till Anders Joachimsson, Affärsområdeschef Fastigheter, som togs emot av handläggaren Amanda Fernandez Karlsson på Kund–och medlemsserviceavdelningen.
– Att ledningen vill få kunskap och erfarenhet från olika delar av verksamheten är otroligt uppskattat, säger Amanda.

Efter att ha drivit den populära butiken Huddinge Guldsmedja i över fem år var Amanda Fernandez Karlsson redo för nya utmaningar och att hon sökte sig till HSB Stockholm var ingen slump. Hon hade bekanta som arbetade inom organisationen och hade hört mycket gott om ledarskapet och företagskulturen. Intrycket av att de anställda stormtrivdes och togs väl om hand om av ledningen gjorde henne extra nyfiken. De höga förväntningarna bekräftades redan på den första intervjun.

– Jag kände direkt att det var rätt arbetsplats för mig. Det är verkligen inte vanligt med en sådan värme, respekt och samhörighet, säger Amanda.

Brinner för service och goda relationer

I rollen som handläggare på Kund–och medlemsservice är hon en del av ett tight team som ansvarar för den första kontakten med framför allt boende och medlemmar. De besvarar frågor om boendet, felanmälningar, parkering och mycket mer och strävar alltid efter att ge en hög service. Amanda lyfter fram att hon är social och lever för att kunna hjälpa andra och att det är extra roligt att arbeta med just service i en så professionell organisation. När hon fick frågan om att ta emot Anders Joachimsson som praktikant tvekade hon inte en sekund. Under praktiken gick hon bland annat igenom hur många samtal som kommer in per dag, vilka frågor som ofta förekommer och tränade Anders på att ta emot telefonsamtal.

– Det gick jättebra för Anders som klarade arbetsuppgifterna galant! Han får mer än gärna komma till oss fler gånger, säger Amanda.

Inom kort väntar nya utmaningar för Amanda, som i december väntar sitt första barn. För ett par veckor sedan blev hon dessutom befordrad till en ny roll inom avdelningen, med start när hon är tillbaka från föräldraledigheten. Hon nämner den rekryteringen som ett tydligt exempel på den fina kultur som finns inom HSB Stockholm.
– Alla vet att jag är gravid och att jag snart ska gå på föräldraledighet, ändå fick jag den här chansen. Det är fantastiskt, avslutar Amanda.