Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Debatt: Coronakrisen ökar bostadsklyftan – nu behövs insatser för unga

10 november 2020 Ett stöd till bosparande skulle få fler unga att spara till en framtida bostad enligt en ny Sifo-undersökning. Det är hög tid för regeringen att införa reformer som ger unga i Stockholm tillbaka hoppet om ett eget hem.

En hel generation håller på att stängas ute från bostadsmarknaden. Vuxenliv sätts på vänt och studie- och jobbplaner skrotas när unga vuxna tvingas bo kvar hemma eller i dyra och otrygga andrahandsboenden. I Stockholm ser vi sedan länge en obalans på bostadsmarknaden som drabbar unga.

Situationen har förvärrats av coronakrisen, som har kastat allt fler unga vuxna ut i arbetslöshet. Paradoxalt nog ser vi samtidigt en välmående bostadsmarknad – för dem som redan är etablerade och passar på att köpa en större bostad under krisen. Det är välkommet, men det löser inte det stora bostadsproblemet.

Läs hela vår debattartikel, publicerad på mitti.se den 10 november 2020.