Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB får utmärkelse i Earth Hour Challenge

07 april 2020 Lika många lag som tävlade i Deedster Earth Hour Challenge, lika många medarbetare från HSB var med och antog utmaningar för ett bättre klimat.

Totalt tävlade 128 olika lag i årets upplaga av Deedster Earth Hour Challenge. Vid målgången den 28 mars hade alla lag och deltagare tillsammans utfört nästan 80 000 deeds, vilket betyder en koldioxidbesparing på 266 ton - motsvarande utsläpp från att köra en bensinbil 55 varv runt jorden.  

Utmärkelse till HSB

Från HSB tävlade hela åtta lag, närmare bestämt HSB Stockholm, HSB Stockholm kund- och medlemsservice, HSB Södertörn, HSB Göta, HSB Sydost, HSB Riksförbund, HSB Bostad och HSB Projektpartner. Tack vare organisationens stora engagemang fick HSB mottaga utmärkelsen ’organisation med flest antal deltagare’. 

HSB Stockholms vinnare i Deedster Earth Hour Challenge

Tävlingen i appen Deedster är en lagtävling men en deltagare i varje lag från HSB Stockholms två tävlande lag gjorde extra starka insatser för klimatet. Andréa Peyron, Verksamhetskoordinator, från lag HSB Stockholm kund- och medlemsservice och Anna Rosquist, Ekonom, från lag HSB Stockholm. För att sprida goda exempel och inspirera andra tog vi reda på hur Andréa och Anna burit sig åt för att lyckas så bra. 

Vinnarintervju X 2 – med Andréa Peyron och Anna Rosquist

Andréa, du har genomfört hela 164 deeds och gjort en koldioxidbesparing på över 230 kg – wow! Hur ser din strategi ut?

- Min strategi har varit att få in miljötänket i min vardag, som att se på vilka vanor jag har som jag ska fortsätta med och vilka steg jag kan ta för att göra en förändring.

Anna, du har utfört 123 fantastiska deeds/utmaningar. Hur gjorde du för att lyckas?

- Jag har använt min restid till och från jobbet för att lära mig om hur vi kan rädda både miljö och biologisk mångfald. Appen Deedster hade ett smart upplägg med stor variation på uppgifter, information och små filmklipp. Tävlingsmomentet var också sporrande, att tävla mot andra lag, mot andra kollegor och mot sig själv

Vilka deeds har varit svårast tycker ni?

Det svåraste för mig är konsumtionen, jag konsumerar något i princip varje dag som exempelvis färdig frukost och lunch. Även plastanvändningen är ett problem för mig, mycket av det jag köper är förpackat i plast och ibland kartong. Här ser jag verkligen en möjlighet till förändring framåt! - berättar Andréa.

- För mig var den svåraste utmaningen ”Gunde-duschen”. Hans rekord är tydligen på 1 minut och 23 sekunder. Där ligger jag efter - fyller Anna i.

Vilka deeds kändes mest självklara?

- Lättast var att laga vegetariskt - det är båda överens om.   

- Att släcka lampor och stand-by apparater samt att gå 10 000 steg per dag, var andra självklara deeds för mig - menar Anna.

Vad har ni lärt er och hur kan andra inspireras?

- Jag har lärt mig att det är väldigt lätt att vara mer miljövänlig. Byt exempelvis ut nötfärs mot quorn. Släck lamporna i rum du lämnar och passa på att ta en skön kvällspromenad i samma veva som du går och slänger din källsortering. Börja med små förändringar, det är enklast - tipsar Andréa.

- Jag är positivt förvånad över hur mycket jag som enskild individ faktiskt kan göra genom rätt val. Många små enkla val blir sammanlagt en hel del tillsammans. Jag har blivit mer medveten om att många organisationer jobbar för en bättre miljö och dem vill jag stödja. Jag blir glad och lycklig över mina val som känns rätt. Och glöm inte att det är tillsammans som vi gör skillnad - inspirerar Anna.