Information gällande större renoveringar i bostaden och uteplatser, grönområde.

14 april 2024 Information gällande större renoveringar i bostaden och uteplatser, grönområde

Vid större renoveringar i bostaden samt uteplatser skall bostadsinnehavaren komma in med enklare skrivelse till styrelsen innehållande ritningar med information och mått på planerade ändringar i bostaden. Ingrepp i föreningens fasad som t ex håltagning ska skrivelsen komma till styrelsen innan renoveringsarbetet och ska godkännas av styrelsen.  Ändringar i bostaden samt uteplatser ska ej påbörjas innan man fått ett skriftligt godkännande av styrelsen. Ingen utomhus spabad eller liknande får installeras på brf Guldbaggen. Skrivelsen bör vara styrelsen tillhanda i god tid.

Gällande grönområdet så tillhör inte detta den enskilde bostadsinnehavaren utan detta är föreningens. Vill man bygga ut altanen så finns det bestämda mått både på hemsidan under fliken "om föreningen" och "vicevärd informerar" och på anslagstavlan i tvättstugan. Skrivelse ska ändå skickas in till styrelsen och få godkänt av styrelsen innan man påbörjar förändringen. Vill man exempelvis sätta häck ska bostadsinnehavaren komma in med en skrivelse i god tid med planerade mått och utseende och invänta godkännande från styrelsen. Gör man planteringar utanför altanen så ligger det på bostadsinnehavaren att sköta detta område ex klippa häcken (bör ej vara högre än 180cm hög), klippa gräset innanför häcken, rensa ogräs i häcken. Sköts inte detta så kan bostadsinnehavaren  få återställa det till  ursprungligt skick.

Styrelsens tanke och mål är att vi försöker få ett så enhetligt område som möjligt men ändå försöka se till att uppfylla bostadsinnehavarens önskemål. Vi hoppas att vi tillsammans kan skapa detta.

Med vänlig hälsning

Styrelsen