Infoblad 1 2024

14 februari 2024
  1. Valberedningen
    Styrelsen har haft en träff med valberedningen. Därvid framkom att beredningen redan har ett förslag till styrelse som kommer att presenteras inför kommande årsmöte.

  2. Utbildning för våra medlemmar
    Styrelsen håller på att planera en utbildning i Krisinformation, Hjärtstartare och HLR. Utbildningen kommer att genomföras av personal från Civilförsvarsföreningen. Ytterligare information kommer senare. Men var och en kan redan nu fundera på om du vill delta.

  3. Fusion HSB
    Det ligger ett förslag om att HSB Sydost och HSB Göta skall slås samman till en enhet. Men fortfarande skall lokalkontor behållas och våra nuvarande samarbetspartner kommer att bibehållas. Mer info kommer då beslut i frågan har fattats.

  4. Elbilar
    Lennart har granskat elförbrukningen 2023 för de fem elbilar som finns i föreningen för närvarande. Förbrukningen var totalt 29.500 kWh och elbilarna har tankat för 9.086 kWh, alltså ungefär en tredjedel av totalen av vår gemensamma elförbrukning. Detta bekostas naturligtvis av bilägarna.

  5. Sophanteringen
    Kommunerna har fått ansvar för att hantera sopor i form av återvinningsbart material. Styrelsen har anmält föreningen till Kalmar kommuns försöksverksamhet. Detta innebär att föreningen endast skall betala för hämtning av hushållssopor, röda och gröna påsar, övriga sorterade sopor kommer kommunen att bekosta hämtningen av. Det blir således en besparing för föreningen. Styrelsen återkommer i frågan då vi fått mer information i frågan.
    Med vänliga hälsningar från styrelsen.