Medlemsinformation från senaste styrelsemötet

27 mars 2023

Information från styrelsen i BRF Fasanen – mars 2023

Hej!

Ordinarie styrelsemöte hölls den 20 mars.

· För att säkerställa vårt gemensamma brandskydd samt för att leva upp till brandmyndighetens krav på brandskydd har styrelsen beställt brandvarnare med sirener till våra källare. Brandvarningssystemen kommer att vara installerade elektriskt så att batteribyte inte behöver ske och ett stort antal sensorer kommer att installeras. De brandvarnare vi haft tidigare har säkert varit ett fullgott skydd men det är svårt att säkerställa funktionen fortlöpande när batterier byts mm.

· Styrelsen beslutade till slut att anlita Everenergy för installation av solceller på våra tak. Solcellerna kommer att installeras och ägas av Everenergy på det sätt som redovisades på vår extra-stämma i höstas. Beslutet grundas på att vi nu får solceller på våra tak, föreningen får tillgång till billig el i många år och vi kan gemensamt bidra till att koldioxidutsläppen i atmosfären minskar med motsvarande grad. Vi behöver nu inte skuldsätta föreningen (vilket gagnar oss alla medlemmar) samt ej heller lämna över ett ansvar på kommande styrelser att underhålla våra solcellsinstallationer.

· Slutligen vill vi än en gång påminna om vår ordinarie föreningsstämma den 8 juni. En särskild kallelse kommer att lämnas ut inom den tid stadgarna fastställt.

Hälsningar

Styrelsen i BRF Fasanen/Erik Persson