Medlemsinformation från senaste styrelsemötet

31 augusti 2023

Information från styrelsen i BRF Fasanen – augusti 2023

Hej!

Ordinarie styrelsemöte hölls den 21 augusti.

· Vi har tidigare informerat om att solceller till våra tak var beställda av Ever Energy. Tyvärr har inspektionen av våra tak visat att takkonstruktionen inte uppfyller kraven för snöbelastning enligt nuvarande normer. Solceller kommer således inte att sättas upp om vi inte förstärker takstolarna först. Vi har utrett detta lite men i nuläget känns det inte rimligt. Det är möjligt att vi rådfrågar ännu en konstruktör i frågan framöver men just nu blir det inga solceller.

 · Onsdagen den 30 augusti påbörjas arbetet med att installera bättre, och energisnålare, belysning på våra vindar. Detta kan komma att kräva tillgång till en del vindsförråd vilket vi går ut med separat.

 · Inom kort kommer vi att starta upp våra laddstationer som installerades på försommaren. Om ni har en laddbar bil eller tänker köpa en sådan så meddela oss i styrelsen. För närvarande krävs det en plats i Carport för att få tillgång till laddstation. Eventuellt behöver vi flytta runt lite med platserna i carporten. Att hyra en carportplats med laddmöjlighet (för de som vill ladda) kommer att kosta 150 kr extra, dvs 650 kr/månad. Därefter betalar man 1 kr 70 öre plus moms per kWh för den el man förbrukar. Räkningarna kommer att komma från Boservice.

Hyr man en carportplats med laddstation men inte vill ladda så betalar man som vanligt 500 kr/månad.

 · Styrelsen vill påminna om våra trivselregler. Det skall vara tyst i huset efter kl. 22 vardagar och efter kl. 23 under helger. Planerar ni för en fest så meddelar ni grannarna om detta i förväg. Trots det bör man visa hänsyn och inte spela hög musik mm sent på kvällen.

Hälsningar

Styrelsen i BRF Fasanen/Erik Persson