Medlemsinformation från senaste styrelsemötet

19 mars 2024

Information från styrelsen i BRF Fasanen – mars 2024

Hej!

Ordinarie styrelsemöte hölls den 18 mars.

# Vi har nu mätt upp alla extra förråd vad gäller storleken och beslutat att kvadratmeterpriset för att hyra förråden skall bli 30 kr/m2 och månad. Detta gäller alltså de extra förråd som finns att hyra, så dina förråd som tillhör lägenheten ingår i din månadsavgift. Vi kommer muntligen att prata med var och en av de medlemmar som har förråd för att teckna nya avtal. En del har haft förråd så länge att vi inte har några gamla avtal. Det kan hända att årskostnaden höjs några kronor för några men det kommer fortfarande att vara en låg kostnad för att hyra ett extra förråd. Det finns fortfarande några tomma förråd att hyra för den som vill. Kontakta gärna vår förvaltare Maria Pettersson på HSB om du är intresserad.

# Det förekommer att matos från vissa lägenheter sprids till trapphus och till närliggande lägenheter. Inom kort kommer vi ut med särskilda instruktioner, via ett informationsblad i din brevlåda. Dock vill styrelsen redan nu uppmana alla som har kolfilterfläktar i köket att byta kolfiltret regelbundet. Läs din manual för just din kolfilterfläkt. (Det kan finnas kolfilter som går att återvända efter rengöring.) Dessutom är det viktigt att rengöra frånluftsdonen i toalett respektive badrum då de fylls med damm och smuts, vilket försämrar din ventilation. Se även till att öppna friskluftsventilerna vid era fönster samt om det är möjligt, rengör dem från smuts. Hela ventilationssystemets funktion förutsätter att friskluft tas in via dessa fönsterventiler och sugs ut via t.ex. kök, WC och badrum. Ingen tilluft = dålig ventilation och risk för att matos letar sig ut i trapphus och därifrån in i grannens lägenhet. Läs gärna mer på hemsidan under rubriken "Boendeinformation" med underrubriken "Ventilation".

# Det förekommer att vi i styrelsen rekommenderar att ni tar hjälp av HSB Boservice när värmesystemet skall ändras eller vatten skall stängas av. Det vi menar med det är att HSB Boservice har mycket god kunskap om var i fastigheten man stänger av vatten eller värme på rätt sätt. Ni får självfallet anlita annan fackman och det kan säkert gå lika bra, men styrelsen vill påminna om att vi haft tillfällen när det blivit stora merkostnader för föreningen när saker utförts på fel sätt. Oaktsam hantering av vatten/värme-reparationer kan leda till att du som innehavare av bostaden kan bli ersättningsskyldig för skador som kan uppstå pga felaktigt avstängda kranar i fastigheten. En variant kan vara att anlita HSB Boservice för vatten- och/eller värmeavstängning och att ni sedan anlitar annan fackman för själva arbetet i er bostad.

Se gärna vår rekommendation som just rekommendation och inte ett krav att just HSB Boservice måste utföra alla vatten/värmearbeten i er bostad. Läs mer på hemsidan under "Boendeinformation", underrubrik "Renovera lägenheten?"

Hälsningar

Styrelsen i BRF Fasanen/Erik Persson