Trivselregler

17 november 2016 Föreningens trivselregler

SOPSORTERING
Soprummen är endast avsedda för hushållssopor. Det är viktigt att man sorterar rätt. Kartonger ska alltid plattas till och vikas ihop. All felaktig sortering får föreningen betala extra för vilket i slutändan medför höjda avgifter. Grovsopor får inte slängas i soprummen utan ska köras till återvinningscentral. Till grovsopor räknas möbler och andra skrymmande föremål och allt som inte tillhör hushållssopor. Närmaste återvinningscentral är Librobäck, Spikgatan 1, öppet måndag-fredag 7-20 och lördag-söndag 9-18.

BALKONGER & UTEPLATSER
Insynsskydd för balkonger och uteplatser ska vara enfärgade för att området ska se enhetligt ut. Rekommenderade färger är grå eller vit, på tvåvåningshusen går även svart bra.

SAKER I TRAPPHUSEN
Inga saker får förvaras i trapphusen på grund av brandsäkerhet och framkomlighet. Barnvagnar ska förvaras i barnvagnsförrådet, som alltid ska vara låst. Cyklar ska förvaras på avsedda cykelparkeringar.

PARABOLANTENNER OCH MARKISER
All montering av parabol eller markiser ska anmälas till styrelsen. Paraboler eller markiser får inte fästas i fasaden, eller i räcke, tak eller bottenplatta på balkong, eftersom det är ett ingrepp i föreningens egendom. Paraboler får dock sättas upp på ställning på balkongen men ej sticka ut utanför balkongen. Ställningen får ej fästas i balkonggolvet.

ALLMÄN TRIVSEL
För allas trevnad ska det vara tyst efter kl 22.00 på vardagar och kl 24.00 på helgerna. Borrning med slagborr är inte tillåten mellan kl 21.00 till 09.00 alla dagar. Försök även undvika att använda tvättmaskinen efter kl 22.00 alla dagar. Tänk på att visa hänsyn mot dina grannar. 

PARKERINGSPLATSER
Det är förbjudet att parkera på andras parkeringsplatser. Parkera inte längs med vägarna. Tänk på lekande barn och framkomligheten i området.