Underhåll i föreningen

05 december 2021 Rengöring av fläktkanaler och stamspolning

30/8-2/9 genomförde Upplands Ventilationstjänst en OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Tyvärr blev  vi inte godkända p g a att man inte kom in  i alla lägenheter, det fanns felaktiga spisfläktar i flera lägenheter och att don och fläktkanaler var lortiga. Detta kommer att åtgärdas av Upplands Ventilationstjänst med början 3 januari 2022

Föreningen planerade också att genomföra en stamspolningen  i september. Detta har dock skjutits på då företaget som skulle utföra stamspolningen bytt ägare. Den nye ägaren lovade att försöka stamspola ngn gång  under november. Detta har inte skett.  Vi har nu fått besked om att man kan börja med stamspolningen efter Trettonhelgen 2022. Vi håller tummarna!

Vet man med sig att man kommer att vara bortrest/frånvarande från lägenheten i början av  januari är det bra om man ställer låset i serviceläge så att teknikerna kan komma in i lägenheten när det behövs. Föreningen kan ev komma att debitera lägenheten den extra kostnad som föreningen debiteras av företagen för att man behöver komma till lägenheten fler gånger än vad som är avtalat.