Garageportöppning med mobiltelefon

07 april 2016 Det nuvarande systemet med fjärrkontroll för att öppna garageportarna fasas ut och ett nytt system där man öppnar med mobiltelefon införs. Information för er som hyr garageplatser nedan.

Öppning av garageportarna har hitills skett med fjärrkontroll men nu kommer detta system att fasas ut till den 31 december 2016. Istället finns nu möjlighet att öppna garageporten med mobiltelefon. Om du vill ansluta dig till det nya systemet meddelar du förvaltaren vilket eller vilka mobilnummer som du vill ha inlagda. Villkoret är dock att din mobil visar telefonnumret (ej hemligt nummer alltså).

Det är kostnadsfritt. Anmäl telefonnummer helst via e-post till magnus.lovefors@hsb.se

OBS! Om du har garageplatser i båda garagen kan endast en mobiltelefon öppna ett av garagen, m.a.o. måste du ha två olika mobiltelefoner om du ska kunna öppna båda portarna. Gäller garagen Dragarbrunnsgatan 53 och Vretgränd 16.

För att ringa portöppning lägger du in 018-444 40 53 i din mobil. När första signalen gått fram kan du lägga på, så slipper du få någon markering. Tips: I många mobiler går det att spara favoritnummer som en genväg som går att ringa direkt från skärmen utan att öppna adressboken. Se manualen till din mobiltelefon.

De gamla fjärrkontrollerna kan lämnas till HSB-kontoret, Kungsängsgatan 35, tillsammans med namn och kontonummer med clearingnummer så att utbetalning av depositioner (800 kr/st) kan göras.

Nedan kan du ladda hem denna information om du så önskar.