Information med anledning av säkerhetsläget i Europa

02 mars 2022 Det är viktgit att du håller dig uppdaterad med information från säkra källlor. Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, har samlat information om vad du som privatperson kan tänka på med anledning av det säkerhetspolitiska läget.

Håll dig uppdaterad via MSB:s webbplats krisinformation.se där du kan läsa om vad myndigheterna gör och få tips på vad du själv kan göra för att hantera oro. 

Webbplatsen krisinformation.se

MSB:s webbplats

Länk till broschyren

Ordförande Gunnar Hallemark kommenterar utifrån rådande läge:

– Jag vill uppmana alla att hålla er uppdaterade genom säkra källor från våra myndigheter. På krisinformation.se finns mycket relevant informaion och också MSB:s broschyr "Om krisen eller kriget kommer" som du kan läsa på nätet men också beställa hem. I vår förening har vi skyddsrum i A-huset och C-huset. Dessa ska vi iordningställa på 48 timmar om myndigheterna utlyser krisläge. Skyddsrummen är till för alla i närområdet som behöver skydd, inte bara för oss som bor i föreningen. Vi är som alla andra beroende av vatten, värme och el. Det finns ingen anledning till panik, men håll dig uppdaterad och kom ihåg att ta hand om varandra. I Sörgården håller vi ihop och ställer upp för varandra, säger Gunnar Hallemark, ordförande. 

Frågor? 
Gunnar Hallemark, ordförande: 073-180 27 32