Byte av uppvärmningssystem i radhus

20 mars 2018 Styrelsen har beslutat att byta uppvärmningssystem i radhusen från fjärrvärme till värmepumpar som värmer upp elementen och bereder varmvatten.

Det kommer installeras en pump i varje radhus i förråden där nuvarande värmeväxlare/pump står. Det kommer också installeras en så kallad utedel med en fläkt som kommer stå framför radhusets förråd. Den måste stå på marken och får inte stå på trall. Har man byggt trall framför förrådet kommer vi kontakta er om hur vi löser detta.

Anledningen till att vi byter värmelösning är att de gamla pumparna börjar ge upp och då måste vi investera stora summor om vi vill fortsätta använda fjärrvärmen. Vi har därför beslutat att installera ett betydligt energisnålare uppvärmningssystem som kommer kosta oss mindre än hälften i uppvärmningskostnad jämfört med att fortsätta använda fjärrvärmen.

Vid installation kommer installatören behöva tillgång till hela förrådsutrymmet så ALLT måste ut ur förrådet inför installation. Installatören kommer lägga lappar i era brevlådor några dagar innan arbetet ska ske så ni hinner tömma förrådet. Arbetet kommer ske någon gång i april-maj. Vi återkommer med mer exakt info.