Information till medlemmar

Boende - viktiga punkter

1. Medlem är skyldig att känna till innehållet i föreningens stadgar. Där finns bla. beskrivet vilket ansvar bostadsrättshavaren har. Stadgarna ska finnas i lägenhetspärmen annars går de att hämta på kontoret.

2. Medlem ska vara aktsam om sin lägenhet och våra gemensamma ytor. Vi äger gemensamt föreningen och alla tjänar på att vi vårdar våra gemensamma tillgångar.

3. Om skada uppstår inom fastigheten ska detta informeras så fort som möjligt till vicevärden 070-6212362.

4. Medlem får inte utan styrelsens tillåtelse göra stora förändringar inom sin lägenhet. Det kan tex. vara att riva en vägg.

5. Medlem har en skyldighet att ha uppsikt över sina husdjur. Detta innebär att djuren inte får orsaka skador eller olägenheter i föreningen.

6. Störande ljud ska undvikas i föreningen mellan klockan 22-07. Med detta menas höga samtal, musik och maskiner som låter störande. Prata gärna med dina närmaste grannar i förväg om ni har tänkt ha en fest på kvällen.

7. Medlem ska förutom följa kommunens regler vid eventuellt eldningsförbud vidtaga försiktighet vid grillning. Se också alltid till att du har fungerande brandvarnare i din lägenhet.

8. Medlem ska vidtaga nödvändiga åtgärder om ohyra upptäcks i lägenheten.

9. Medlem får inte utan styrelsens tillåtelse ta ned träd, häckar eller annat som tillhör föreningen. Häckar, buskar och gräsmattor ska hållas efter. Häckar och buskar så de inte stör grannar eller hindrar sikt för trafiken.

10. Medlem får inte bygga altaner, staket och plank utan att det först har godkänts av styrelsen.

11. Parkera bilar och andra fordon i första hand på din uppfart. Måste du stå på gatan får du inte stå så att du hindrar andra att komma fram eller så att du blockerar brevlådor och soptunnor. Vid snöskottning av din uppfart får du inte lägga snön på gatan.

12. Vatten i badrum och kök får inte stå och droppa och avlopp får inte slammas igen utan ska åtgärdas. Misstänkta fuktskador ska skyndsamt meddelas vicevärden. Inför vintern se till att vattenslangen utomhus är tömd på vatten.

13. Medlem ska sopsortera, detta är viktigt både för miljön och föreningen. På gatan finns en tunna för matavfall och en tunna för restavfall. Källsortera plast, kartonger, glas, metall och tidningar och släng vid närmaste återvinningstation vid Vintervägen. Resterande avfall kan du köra till kommunens återvinningscentral. På Kils kommuns hemsida kan du läsa mer om hur du ska sortera rätt. Trädgårdsavfall kan du kompostera på angivna platser i skogen.

14. Tips och idéer från dig medlem till oss i styrelsen mottages tacksamt på: brf.asenkil@live.se