Tvätt av loftgångar v.19

29 april 2024 Måndag och tisdag den 6 och 7 maj ska loftgångarna på Södra Tennisgränd att tvättas rena från grönalger, vid behov kommer eventuellt även fredagen den 10 maj att behövs för att hinna med allt arbete.

Saneringen utförs på staketet och golvet, och kommer att utföras av ett företag som heter Sanerings Companiet och de kommer att tvätta med hjälp av en form av högtryckstvätt. Arbetet påbörjas uppifrån och jobbar sig neråt. 

Fönsterrutorna på loftgångarna kommer troligen bli smutsiga, men styrelsen har även beställt fönsterputsning som kommer att ske i början av efterföljande vecka (obs! det är endast utsidan av fönsterna som tvättas och endast fönsterna ut mot loftgången). 

Ni som har placerat saker ute på loftgången, allt från blomkrukor, dörrmattor, leksaker eller andra prydnadsattiraljer ombeds att flytta på dessa saker senast till måndag morgon den 6 maj. Även ni som bor på markplan med uteplats direkt under loftgångarna rekommenderas att plocka bort era tillhörigheter då det kommer rinna vatten ner på marken. 

Lämnar ni kvar några saker på loftgångarna eller uteplatserna kommer varken Sanerings Companiet, HSB Malmö eller Styrelsen att ansvara för eventuella skador på era saker. 

För att utföra arbetet kommer en vattenslang att dras in genom trapphuset och ut på loftgångarna, det innebär att entrédörrarna inte kommer gå att stänga under arbetets gång. Givetvis kommer ni kunna gå in och ut ur era lägenheter, när ni lämnar lägenheten öppna lägenhetsdörren med försiktighet för att se att arbetet inte pågår precis utanför din dörr just då. När ni kommer hem och ska gå in i er lägenhet och arbetet pågår på ert våningsplan, försök få kontakt med personen som utför saneringen – då kan personen pausa arbetet tillfälligt för att ni ska kunna passera. 

Tack för ert samarbete! 

Hälsningar,
Styrelsen & Förvaltningen