Byte av bredbandsrouter & TV-box

15 november 2023 Vi kommer från och med den 1 december 2023 byta TV-leverantör från SAPPA till Allente. Samtidigt förlänger vi vårt avtal gällande internet med Bahnhof vilket innebär att vi kommer få en lägre avgift men också nya Routrar.

Eftersom vi byter TV-leverantör så kommer det nya boxar. Boxarna är av typen smartboxar och är byggd på Googles Android TV-plattform med löpande tillgång till de senaste uppdateringarna. De har även inbyggd Chromecast och man kan ladda ner appar direkt från Google Play Butik direkt i boxen till exempel Viaplay, Netflix etc. 

Vill man komplettera med fler boxar för att kunna titta på TV i andra rum är det möjligt. Läs mer här.

Installation av router och tv-box

Det kommer också att erbjudas installationshjälp den 1 december 2023 av Bahnhofs representant. Det kommer dock inte vara möjligt med installationshjälp till alla och det gäller enbart dagtid den 1 december 2023 när det kopplas på. Vill man ta del av denna så är det först till kvarn som gäller och ni anmäler ert intresse genom att klicka här. Återkoppling och tidsbokning sker från Bahnhof. 

Gällande de gamla TV-boxarna från Sappa så rekommenderas att ni lämnar dom till återvinning. Vänligen fyll ej våra soprum och respektera elektroniklådorna. Gällande routrarna så är de inte fel att spara i reserv, men är inget ni måste spara. Alltså återvinning om ni inte vill spara, ha i stugan, ge bort etc. Vi kommer sätta upp en pall i stora soprummet mittemot 7B där man kan lämna modem/tv-boxar. Har ni möjlighet, lämna själv på återvinning.

Upphämtning av router och TV-box

Det är viktigt att vi hjälps åt som förening med detta. Det är 99 routrar och 99 TV-boxar som levererats till föreningen idag. Jag har personligen tagit emot dom och de förvaras nu i gästlägenheten/styrelserummet för senare avhämtning. 

Avhämtning sker från gästlägenheten i 7B, följande datum:
27/11 mellan kl. 12:00 – 13:00 samt 19:00 – 20:00
30/11 mellan kl. 12:00 – 13:00 samt 19:30 – 20:00

VIKTIGT att alla routrar och TV-boxar hämtas dessa dagar. Har DU ingen möjlighet att hämta så fråga en granne om de kan hjälpa dig. Ska en granne hämta åt dig, meddela mig namn på stefan.thorup@me.com 

*Vid hämtning så ta med legitimation eftersom jag kommer att pricka av samtliga.    

Hoppas att detta går smidigt och att vi hjälper varandra!

Med vänliga hälsningar
Stefan Thorup, styrelseledamot
Rosengrens Gata 3A