Inbrottsförebyggande åtgärder

28 december 2022
  • Tänk på att ha koll på vem som går in när du passerar ut och in i våra hus så att vi inte oavsiktligt släpper in någon som har för avsikt att bryta sig in och stjäla i våra hus.
  • Om du träffar någon som ska gå in samtidigt som du inte känner igen är det bra om du frågar vad de har för ärende och sen säga att de får öppna själva med sin tagg alt. ringa på porttelefonen.
  • Alltså; inte släppa in någon samtidigt som du själv går in. Det inte alltid så lätt att göra men är ett bra sätt att förebygga dessa inbrott som vi alla kan hjälpa till med. 
  • Som en första åtgärd har styrelsen beslutat att ändra öppettiden på portarna i alla entréer så att dörren är öppen lite kortare tid när man öppnat med den automatiska dörröppnaren, för att undvika att obehöriga smiter in obemärkt.

Styrelsen kommer att diskutera ytterligare åtgärder för att förebygga fler inbrott vid sitt nästa styrelsemöte, bl a att frosta fönster och dörrar in till våra cykelrum så att man inte kan stå utifrån och se vilka cyklar som finns. Tillsvidare har vi sett till att persiennerna i cykelrummen är nerdragna för att försöka förhindra att tjuvar lockas av cyklarna.

Har du idéer och förslag på vad man skulle kunna göra mer för att förebygga inbrott, mejla till styrelsen på mejladress: styrelse.brfmariedahl@gmail.com 

Ladda ner - information inbrottsförebyggande åtgärder

Till nyhetslistan