Styrelsemöte Maj 2022

22 maj 2022

Kapareinfo maj 2022

 

Nu gör styrelsen sommaruppehåll i mötesagendan. Vi önskar alla våra medlemmar en skön och avkopplande sommar.

Rapport från styrelsens majmöte.

En viktig punkt på dagordningen var föreningens underhålls- och budgetplan. Alla har säkert tagit del av rapporterna om det oroliga världsläget, som påverkar vår ekonomi. Föreningen har fortfarande god ekonomi, men de kraftigt stigande räntorna och inflationen påverkar oss. Vi ser också att kostnaderna för fjärrvärme, vatten, elkostnader och förvaltnings-kostnader ökar kraftigt.

Med detta som grund och med hjälp av HSB Norra Bohusläns ekonom har styrelsen fattat beslut om en avgiftsökning på 2 % fr.o.m den 1 juli 2022. Detta är den första hyreshöjningen i föreningen på 15 år.

Trädgården

Föreningen köper tjänsten för trädgårdsskötsel. I avtal med föreningen, finns en plan för åtgärder. Utövarna har påtalat svårigheten att utföra arbetet, när de upptäcker att t.ex. växter klipps. Styrelsen vill därför betona vikten av att de måste få sköta sitt arbete. Det är alltså inte tillåtet att ta egna initiativ i denna fråga, utan att kontakta styrelsen först. 

Styrelsen har beslutat att under hösten beställa hit en container, för det skräp som inte ska läggas i våra återvinningskärl.

Arbetet med pergolan är beställt och kommer att starta så fort företaget kan komma i gång.

Nya grannar.

Vi välkomnar Anton Anghammar, som den 10 juni flyttar in i lgh 58, på Parkgatan 10 B.

Kontakt med styrelsen.

Vi vill gärna ha dina synpunkter. Använd gärna vår e-postlåda för kontakt med styrelsen kaparen.styrelse@gmail.com  

Vår hemsida fylls succesivt på med information www.hsb.se/norrabohuslan/brf/kaparen

 

Styrelsen för Kaparens brf