Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norr

Vi är din regionala HSB-förening och arbetar med allt från att bygga och förvalta bostäder till utbildning och löpande rådgivning. I dag erbjuder vi nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter, bosparande och medlemskap för bostadsrättsföreningar och individuella medlemmar. Vi erbjuder också förvaltningstjänster och tjänster inom fastighetsutveckling för både bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare.

HSB Norr är den nordligaste av de regionala HSB-föreningarna och verkar från Umeå i söder till Kiruna i norr. Vi ägs av drygt 39 700 medlemmar som alla har förtur till ca 4 000 hyresrätter och våra nybyggda bostadsrätter. I HSB Norr har vi 287 medlemsägda bostadsrättsföreningar med demokrati, gemenskap och trygghet som ledstjärnor.

Lokal närvaro
Det bästa och unika med HSB Norr är att vi lämnar dig inte vind för våg när du har flyttat in. Vår stora lokala närvaro med nio lokalkontor runt om i regionen gör att vi finns med som stöd och förvaltare till din bostadsrättsförening, så länge husen står kvar.

HSB Norr

KORTA FAKTA

Antal medlemmar
ca 39 700

Antal medlemsbostadsrättsföreningar
287

Antal hyresrätter
858 st egna hyresbostäder - medlemmar har förtur till ca 4 000 st

Antal anställda
ca 168

Verksamhetsorter

  • Kiruna
  • Gällivare
  • Kalix
  • Haparanda
  • Luleå (Huvudkontor)
  • Boden
  • Piteå
  • Skellefteå
  • Umeå

Vårt uppdrag

HSBs uppdrag är att i samverkan med medlemmarna skapa vad vi kallar Det Goda Boendet – goda bostäder, välskötta hus, trygg boendeekonomi och en god boendegemenskap.

Eftersom det är medlemmarna som äger HSB är det också de som demokratiskt beslutar om verksamheten. Detta skiljer HSB från våra konkurrenter, och ger våra medlemmar chansen att utveckla sitt boende till något unikt och givande.

 

 

Stadgar

HSB Norr är en kooperativ ekonomisk förening som ägs av medlemmarna. På föreningsstämman antas stadgarna, som är HSBs grundläggande regler och bland annat beskriver vårt ändamål, medlemskapet, medlemmarnas insatser, hur beslut fattas och hur vinsten ska fördelas. Här kan ni ladda hem HSB Norrs stadgar.

Ladda hem

Årsredovisning