Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen till HSB Östergötland!

Vi är en regionförening som verkar i västra Östergötland och södra Närke. Vi finns på följande orter: Linköping, Mjölby, Vadstena, Motala, Hallsberg, Kumla, Askersund, Åtvidaberg, Ödeshög och Boxholm. Vi erbjuder trygg fastighetsförvaltning för HSBs och privata bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och våra egna hyresfastigheter. Vi är med och utvecklar nya stadsdelar genom att bygga bostäder i vår region.

Fira 100 år med oss!

I år fyller vi på HSB 100 år. Det vill vi fira med en tävling som tar dig närmare ditt drömboende. 

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Upptäck HSBs 26 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Nyproduktion

HSB brf Ridderstad

Vi bygger ytterligare 47 lägenheter i Berga Park. Lägenheterna är i olika storlekar mellan 2 och 5 rok. Alla med noga utvald inredning och de har inglasad balkong, uteplats eller terrass. Kika och hitta just dina favoriter!

HSB brf Cyklisten

I populära och familjevänliga Bråstorp bygger HSB brf Cyklisten som består av 42 bostadsrätter bestående av 6 parhus och 36 radhus. Kvarteret får ett rogivande och trevligt intryck då det byggs småskaligt och med variation. Endast ett fåtal bostäder kvar!

HSB brf Sjöängen

Här finns ett unikt tillfälle att inleda en ny fas i livet vid Vättern. HSB brf Sjöängen består av 44 lägenheter och erbjuder det ultimata boendet för dig som vill bo i nytt och välbyggt - för dig som värdesätter ett funktionellt hem med smarta lösningar och bra materialval.

Nyrenoverade hyreslägenheter

Kvarteret Laggkärlet

Bostäderna på Prästbolsgatan i Berga är ett trivsamt område som byggdes i början av 60-talet. Nu, efter 60 år står området inför en omfattande och nödvändig ombyggnation och renovering så att fastigheterna och lägenheterna kan hålla i många år till. Husen är tre till fyra våningar höga och har trevliga innegårdar med lekmöjligheter för barn. Här finns 238 stycken hyreslägenheter från 1 rum och kokvrå till 5 rum och kök.

KAMPANJ MELLAN DEN 1/3-31/8:
Du som tecknar nytt hyreskontrakt på Prästbolsgatan 6-42 får 3 månaders hyresreducering* med 25 %. *Erbjudandet gäller tecknande av kontrakt mellan den 1 mars och 31 augusti 2023. Gäller endast nya hyresgäster på fastigheten. Vid avflyttning inom ett år måste rabatt återbetalas.

LÄMNA DIN INTRESSEANMÄLAN IDAG!

HSB Östergötlands bostadsrättsföreningar

Här hittar du information om HSB Östergötlands bostadsrättsföreningar. 

HSB Östergötlands Fastighetsförvaltning

Läs mer om HSBs tjänster inom fastighetsförvaltning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare!

HSB Östergötlands hyreslägenheter

Här hittar du våra hyreslägenheter

Mitt HSB

Inloggningssida för Mitt HSB

Här kan du logga in på Mitt HSB 

HSB Bäcken

HSB BÄCKEN HYRESRÄTT

NYBYGGDA HYRESRÄTTER I LINKÖPING MED EXTRA ALLT!

I södra delen av Linköping intill Tinnerbäckens grönområde växer nya bostadsområdet Berga Park fram och här har vi byggt 52 stycken hyresrätter. Bo bekvämt i stilrena och ljusa hyresrätter i storlekarna 2-4 rum och kök med hög standard. Gemensam relax med bastu, diskmaskin & micro, tvättmaskin & torktumlare, balkong eller uteplats, förråd, cykelrum, bilpool och garage eller p-plats. Allt detta ingår i våra nyproducerade hyresrätter.

Välkommen in på HSB Bäckens sida där du kan läsa mer om projektet!

Fler nyheter från HSB

loading gif
 • 27 september 2023
  Om du har vägarna förbi Göteborg är du varmt välkommen att besöka HSBs Living Lab där forskning pågår dygnet runt om framtidens hållbara boende. "Labbet" öppnar sina dörrar 4 oktober och vid utvalda dagar under hösten.
 • 14 september 2023
  Fjärrvärmepriserna når nya rekordnivåer. Under 2023 har fjärrvärmebolagen höjt priserna med i genomsnitt 8 procent. Den högsta höjningen sedan 1996. Allra mest höjer Solör Bioenergi i Falköping där priset stigit med närmare 32 procent sedan 2022. Det visar den årliga Nils Holgerssonundersökningen, som bland andra HSB står bakom.
 • 13 september 2023
  Mycket har hänt sedan HSB såg dagens ljus för 100 år sedan. Även om en hel del har förändrats finns det sådant som ännu är sig likt. I en specialskriven nummerrevy vill HSB Skåne hylla den svenska bostadsutvecklingen och alla de eldsjälar som engagerat sig i boendet sedan 1923.
 • 05 juli 2023
  Denna sommar kommer underhållet i HSBs solpark utanför Strängnäs att skötas av en grupp om 80 stycken får. Att kombinera solbruk med jordbruk går att göra på många sätt, där fårhållning är ett av de mest produktiva och enkla.
Visa alla nyheter