Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen till HSB Skåne!

Vi är en regionförening som verkar i 17 kommuner i Skåne med marknadsområdeskontor i Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad. Vi tillhandahåller trygg förvaltning för bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och våra egna hyresfastigheter. Utöver förvaltning erbjuder vi även hyresrätter och nyproducerade bostäder.

Anmälan till sommarkollot är nu öppen!

Nu har anmälan till årets sommarkollo för barn mellan 9-12 år öppnat. Under tre veckor kommer 24 barn per vecka att skapa härliga sommarminnen och träffa nya kompisar. Här erbjuds barnen en sommarvistelse helt med fokus på att umgås och ha kul.

Påminnelse om medlemsavgiften 

Har du frågor om medlemsaviseringen som kommit i Kivra eller via post? Kolla gärna in frågor och svar via chattfunktion i det högra hörnet. Hittar du inte det svaret du söker är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via 046-210 84 00 eller kundtjanst-skane@hsb.se

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Upptäck HSBs 25 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Frågor om dina avier/avgift?

Avifrågor

Du hittar alltid dina avier i vårt inloggade läge Mitt HSB. Logga in uppe till höger här på sidan och välj 'Min Bostad' > 'Avier och pantnoteringar' när du loggat in.

 

Gå till Mitt HSB

Få avin i Kivra

Kivra är en digital brevlåda. För att få avin i Kivra ansluter du dig på kivra.com eller via deras app. Från och med aviseringen för kvartal fyra (okt-dec) kommer avin att landa i Kivra om du redan är ansluten till tjänsten.

Jag vill veta mer

Autogiro eller e-faktura?

Betala din avgift eller hyra med hjälp av e-faktura eller autogiro så slipper du pappersavier och kan enkelt hålla koll på dina betalningar i din internetbank.

Jag vill veta mer

Trött på pappersfakturor?

Har du autogiro eller brukar hämta betaluppgifterna för din avgift/hyra i Mitt HSB? Då får du gärna meddela oss på HSB om du inte längre vill ha pappersfakturor i brevlådan. 

Jag vill veta mer

Hållbarhetsverktyget

Vill din förening arbeta för en mer hållbar framtid men har svårt att veta var ni ska börja? Ta då hjälp av Hållbarhetsverktyget, en guide och en vägledning för er bostadsrättsförening om vilka åtgärder ni kan jobba med för att bli mer hållbara. Här har vi samlar tips och inspiration, stort som smått, i tre kategorier: social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Läs mer här

Bli medlem

Medlemskapet i HSB har många fördelar och ger dig möjlighet att bospara.

Bli medlem idag >>

Hyr bostad

Vi publicerar våra lediga hyresrätter varje tisdag. Prenumerera gärna på sökningen. Välkommen med din ansökan!

Våra lediga hyresrätter >>

Hyr lokal

Har du en affärsidé som du vill förvekliga och starta upp? Eller behöver du en större eller mindre lokal för din nuvarande verksamhet? Då har vi lokalen för dig!

Hör av dig så berättar vi mer!

Förvaltning

Hjälp med allt som rör din fastighet.

Se tjänsterna >>

Nyproduktion

Kommande projekt - HSB brf Strandhusen i Ystad

I sydvästra Ystad planerar vi nu nya bostadsrätter. Här får du ett alldeles unikt strandnära läge, nästan så att du får sand mellan tårna när du går ut genom dörren. Husets runda former smälter bra in i omgivningen och här erbjuds du välplanerade och genomtänkta planritningar i varje lägenhet.

Kommande Projekt - HSB brf Meteorologen i Lund

Det nya kvarteret som vi nu är med och utvecklar kommer att binda samman Klostergården med Arenastaden och vidare med Lunds stadskärna. Områdets bekvämligheter är stora då kommunikationer, skolor och närbelägen service redan är utvecklad i området.

Kommande projekt - HSB brf Uppfinnaren i Lund

Patentkvarteren 22 på Brunnshög i Lund omfattar två kvartersbyggrätter om totalt 22 500 kvm. Kvarteret utgörs av en aktiv bottenvåning, en lugn harmonisk mellandel och ett variationsrikt taklandskap. Projektet kommer att andas hållbarhet i flera dimensioner där också den sociala hållbarheten med trygghet för individen står i fokus.

 

Kommande projekt - Västerbro i Lund

Nordväst om Lunds stadskärna planeras en helt ny stadsdel. Det centrala läget gör detta område till en självklarhet för dig som vill bo centralt men ändå inte mitt i den absoluta stadskärnan. Via gamla Bjerredsbanan tar du dig från hemmet in till Lund C på fem minuter. 

Till digitala Hemma i HSB

Hemma i HSB

Här kan du läsa det senaste numret av vår medlemstidning Hemma i HSB, trevlig läsning!

Daghem i Blackeberg

Historien om HSB

Ett daghem i Blackeberg på 40-talet. Läs Historien om HSB!

Bli medlem i HSB

Bli medlem i HSB

Privatpersoner och bostadsrättsföreningar tjänar på att vara medlem i HSB. Läs mer om fördelarna här.

Frågor och svar kring avskrivningar i brf

Avskrivningar i brf

Regelverket kring avskrivning i brf är viktigt. Läs frågor och svar här!

Nyheter från HSB Skåne

Visa alla lokala nyheter

Fler nyheter från HSB

loading gif
 • 17 februari 2023
  För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder. Vinnaren väljs av konsumenterna i en undersökning från strategiföretaget Differ.
 • 09 februari 2023
  Brf Stinsen i Falkenberg, som hör till HSB Göta, vinner pris för ”Bästa projekt”. Projektet har nöjdast kunder i Prognoscentrets NKI-undersökning under 2022. I undersökningen får Brf Stinsen hela 88 på en hundragradig skala.
 • 02 februari 2023
  Den 1 januari 2023 trädde lagändringar i kraft i bostadsrättslagen och årsredovisningslagen, vilket gör att bostadsrättsföreningens stadgar behöver uppdateras.
 • 01 februari 2023
  Den 1 april 2023 börjar nya regler för postutdelning att gälla, något som riskerar att försämra servicenivån. Linn Matic, samhällspolitisk chef, HSB Riksförbund beskriver hur HSB påverkar i frågan.
Visa alla nyheter