Boendeinformation maj 2023

02 maj 2023 Information från styrelsen till boende i BRF Diskusen

Stamspolning

 Stamspolning kommer att ske under veckorna 21 och 22, 23-26 maj samt 29 maj-2 juni), det är mycket viktigt att företaget som ska utföra arbetet får tillträde till din lägenhet. Kan du inte vara hemma går det bra att lämna in din nyckel i förväg (nyckelinkast finns i föreningshuset), nyckeln kan du sedan hämta kl 18.00-18.30 den dag arbetet är klart hemma hos dig.

Parkeringar

HSB kölista för parkeringar och garage på Mitt HSB har nu uppdaterats med utökad information.

Samtliga garageportar kommer att bytas med början vecka 20 detta kan medföra en del störningar främst dagtid.

För parkeringar gäller som tidigare att om det finns P-platser lediga finns möjlighet att få hyra en andra P-plats för den som har 2 bilar.

Viktigt är att när du har en P-plats eller garage som du inte kommer att behöva, säg upp den så fort som möjligt. Vi har boende som är i behov av men inte fått en P-plats.

Kom ihåg brandrisken i garage - det är förbjudet att förvara brandfarliga vätskor och material i garage. I övrigt finns angivet vad som gäller för P-platser och garage i era avtal för dessa. 

Tyvärr måste vi också påminna om att det inte är tillåtet att parkera inne på området, varken på övre, nedre eller mellersta gården.

Storstädning

18 och 19 maj kommer alla våra gemensamma lokaler; tvättstugor, bastu, samlingslokal och gästrum att städas ordentligt. Dessa dagar kommer det inte vara möjligt att boka vare sig tvättstuga eller bastu.

Årsstämma

Snart är det dags för årsstämma – kallelse och övriga handlingar kommer delas ut till medlemmar inom kort. 

Städdagen

Vi hade verkligen tur med vädret vid städdagen i april, tack alla ni som kom ut och hjälpte till. Containern blev full och vi fick rent och snyggt i området.

Miljöstationen för förpackningsavfall

Miljöstationen var tänkt att öppna under april månad, men tyvärr kom vintern tillbaka några dagar och ställde till det. Planen är nu att öppna i början av maj månad, det är nu bara lite jobb kvar och klartecken från SRV om tömmning innan den kan öppna.
Så fort avspärrningarna är borta kan vi börja använda den. 

Vem är "Föreningen"?

Ofta hör vi kommentarer som ”det gör inget – det behöver inte jag stå för utan det betalar föreningen”. Man kan då undra vem den här föreningen egentligen är, och det är ju faktiskt så att det är vi medlemmar tillsammans som är föreningen. Alla extra kostnader som förstörelse m m orsakar drabbar alltså oss medlemmar och inte någon annan. Vi måste hjälpas åt och vara rädda om allt i vårt område.