Motioner inför föreningsstämman

10 februari 2024 Här kommer viktig information till dig som vill lämna in en motion till föreningsstämman den 15 maj 2024.

Skicka in din motion till styrelsen via e-post till brftinget@gmail.com eller via brev i postlådan i port 16 senast den 29 februari.

Det är viktigt att din motion kommer in i tid, annars kommer den inte kunna behandlas på föreningsstämman.

I samband med att kallelsen till föreningsstämman skickas ut publiceras motionerna som kommit in på hemsidan och som anslag i portarna tillsammans med utlåtande från styrelsen. Vill du inte att ditt namn ska publiceras, är det viktigt att du meddelar det när du skickar in din motion.

Vad ska en motion innehålla?

Bakgrund

Vad är anledningen till att denna motion behöver ställas? Ange bakgrundsfakta som är viktiga i sammanhanget och vad du vill påverka eller ändra på.

Beskriv problemet och varför det finns ett behov av att lösa frågan. Beskriv eventuella hinder eller problem. Använd enkla ord och korta formuleringar som inte kan missuppfattas.

Förslag till beslut

Föreslå ett förslag till beslut, för att lösa problemet. Lämna om möjligt förslag på eventuella riktlinjer för genomförandet samt eventuella alternativa lösningar.

Avsluta med: Jag/vi föreslår föreningsstämman att besluta enligt förslaget.

Underskrift

Motionen måste undertecknas av förslagsställaren själv. Namnförtydligande och port samt lägenhetsnummer är också viktigt. Det är bara medlemmar i föreningen som har rätt att motionera till årsmötet.

Har du flera förslag som inte berör varandra? Lämna i så fall en motion för varje förslag.

Hälsningar styrelsen i Brf Tinget