Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Anmälan öppen till Bomorrow – och bostadsministern medverkar!

02 mars 2022 I årets upplaga av Bomorrow, konferensen om framtidens hållbara boende, kommer för första gången en minister att medverka. Johan Danielsson öppnar konferensen tillsammans med moderator Anna Bellman och HSBs ordförande Johan Nyhus. Vi har nu öppnat anmälan till Bomorrow, som äger rum den 26-27 april.
Bostadsminister Johan Danielsson medverkar i Bomorrow 2022.

Årets Bomorrow är en hybrid, det vill säga deltagarna väljer om de vill medverka på plats i Sundsvall (på Metropol) eller digitalt. Temat är "Social hållbarhet – så får vi trygga och attraktiva bostadsområden”.

– Vi har en rad intressanta talare. Till exempel kommer Rahel Belatchew, arkitekten som sommarpratade om bland annat hållbart byggande i somras, och Cormelis Uittenbogaard från Stiftelsen Tryggare Sverige, som tagit fram en praktisk modell för att skapa tryggare bostadsområden, berättar Anna-Karin Widehammar, kommunikationsstrateg på HSB Södra Norrland.

Konferensen är ett resultat av ett omfattande samarbete mellan flera aktörer. Huvudarrangörer är HSB Södra Norrland och CER, Centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet. Samarbetspartners är Sundsvalls kommun, Timrå kommun, Stadsutveckling Sundsvall, Diös, SBB, Lilium, Mitthem och Timråbo.

– Att jobba med social hållbarhet i ett större sammanhang kräver samarbete och att många aktörer hjälps åt, säger Christer Berglund, vd på HSB Södra Norrland. Förutom fastighetsbolagen och kommunerna är det fantastiskt bra att vi har akademin med oss i detta viktiga arbete.

– Vi lever i oroliga tider och det känns mycket angeläget att jobba för att öka tryggheten i våra bostadsområden. Det kan Bomorrow bidra till.

"Vi lever i oroliga tider och det känns mycket angeläget att jobba för att öka tryggheten i våra bostadsområden. "

Läs mer om Bomorrow

Här kan du se hela programmet och göra din anmälan.