Information från styrelsen maj 2023

19 maj 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i maj 2023:
  •  Utbytet av staketet på baksidan av AV5-AV11 mot gruppbostaden har blivit uppskjutet till efter sommaren eftersom entreprenören haft problem att hinna med arbetet under våren som planerat.
  •  Styrelsen har i samarbete med HSB tagit fram ett budgetförslag för kommande verksamhetsår. Till följd av stigande räntekostnader, kraftigt ökade kostnader för reparationer samt kommande tyngre underhåll är en höjning av avgifter och hyror ofrånkomlig. Styrelsen har antagit en budget som innebär att avgifterna höjs med 4% från 1 juli. Hyran för garageplatser höjs med 50 kr/månad med anledning av motoriseringen av portarna (enligt föregående utskick). Utöver detta höjs grundhyran för p-platser och garage med 5%. Hyrestillägget för parkeringar som har tillgång till el (laddbox samt motorvärmare) kommer justeras i samband med att föreningens elavtal löper ut vid utgången av 2023. Ny hyra för garage blir 525 kr/mån. Ny grundhyra för parkering blir 210 kr/mån. Hyran för gästlägenhet och festlokal justeras till 250 kr/dygn.
  •  För att motverka missbruk av våra besöksparkeringar och i linje med hur det ser ut i andra liknande bostadsområden har styrelsen har beslutat införa parkeringsavgift kvälls- och nattetid. Parkeringsavgifterna kommer administreras av EasyPark på uppdrag av föreningens befintliga entreprenör Controlla. Planen är att avgifterna införs från 1 augusti efter att skyltningen uppdaterats. Besöksparkeringarna är även fortsatt endast upplåtna för besökande.
  •  För att säkerställa tillgång till laddplats vid behov finns en rutin vad gäller förtur till plats med laddbox. Den som har en p-plats som är försedd med laddbox men som inte hyr platsen som en laddplats kan komma att behöva byta till en annan p-plats i anslutning till samma gård om någon boende vill hyra en laddplats. Det är den som har hyrt platsen kortast tid som först blir ombedd att flytta. Man kommer inte att bli ombedd att flytta till en parkering på en annan gård, utan endast i anslutning till samma gård.
  •  Under sommaren har styrelsen inga styrelsemöten. Eventuella ansökningar som man önskar få behandlade innan sommaren behöver därför vara styrelsen tillhanda senast 11 juni innan verksamhetsårets sista möte.
  •  Vi har fått information från Postnord om att paketboxen vid gemensamhetsbyggnaden nu även kan användas för att posta vissa returer. Mer info finns på https://www.postnord.se/retur-i-paketbox. För frågor hänvisas till Postnord.
  •  Bytet av garageportar har påbörjats. Arbetena börjar på gård 1-2 och fortsätter sedan ”uppåt”. Garageinnehavare har fått separat information i brevlådan. Entreprenören (Västsvenska Port) räknar med att byta 15-20 portar i veckan.