Information från styrelsen juni 2023

21 juni 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i juni 2023:
  • Bytet av garageportar fortsätter enligt plan och är nu på sluttampen. Vissa kompletterande arbeten som montering av lister samt målning återstår. Tack till alla som bidragit till att arbetet kunnat genomföras smidigt genom att följa anvisningarna från Västsvenska Port!

 

  • Resultatet av radonmätningarna för bostäderna samt gruppbostaden är nu inskickade till kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning. För 25 adresser har årsmedelvärde inte kunnat bestämmas, i de flesta fall beroende på att laboratoriet ej fått dosorna i retur av boende. Dessa lägenheter kan komma att behöva mätas igen under nästa eldningssäsong (från 1 oktober).

 

  • Det är nu möjligt för företag (inkl bostadsrättsföreningar) att söka elstöd. Eftersom föreningen under hela perioden haft bundet elavtal har vi dock inte rätt till sådant.

 

  • Föreningen har efter diskussioner med HSB och deras underentreprenör fått kostnaden för snöröjning nedsatt med c:a 24 000 kr för bristande snöröjning 7-13 mars.

 

  • Under högsommaren har styrelsen inga styrelsemöten, och det kan också ta längre tid att få svar från styrelsen via e-post. För felanmälningar samt för frågor kring fakturor, garage, parkering, överlåtelser m.m., kontakta HSB. För vissa specifika ärenden är det bäst att vända sig direkt till det företag med vilket vi har serviceavtal – för värmepannor Holmgrens, för bredband Telia och för laddboxar Elbilbox.

 

Styrelsen önskar alla medlemmar Glad Midsommar!