Föreningsnytt april

03 april 2023

Årsstämma 29 maj
Föreningens årsstämma kommer att vara den 29 maj på kvällen. Även i år kommer stämman att hållas i Vallhamra skolans aula. Kallelse, årsredovisning och övriga dokument kommer att delas ut till respektive postfack i god tid innan mötet. Föreningens stadgar behöver ändras för att uppfylla nya lagkrav, och därför kommer det att krävas en extrastämma senare i år. Ändring av stadgarna kräver nämligen två stämmobeslut. Datum är dock inte bestämt för extrastämman.

Personer till valberedningen behövs
Det saknas fortfarande personer som vill ingå i föreningens valberedning. Det är valberedningen uppgift att föreslå styrelseledamöter, suppleanter och revisorer samt förslag på arvode till styrelsen. Enligt våra stadgar ska det finnas minst två personer i valberedningen. Valberedningen väljer själva hur de vill lägga upp sitt arbete, och gruppen utser själva vem som ska vara ordförande för valberedningen. Rollen som valberedare är en viktig roll i föreningen och vi hoppas att vi kan få fram några som vill vara med att utveckla föreningen på detta område.

Kontakta Ordföranden Lars Renström om du själv är intresserad eller vet någon annan som du tror skulle passa för rollen. Du når Lars via hans mejl: lars.m.renstrom@telia.com

Trädgårdsavfall
Snart börjar Partille kommun hämta trädgårdsavfall igen. Årets första hämtning blir den 14 april, och den sista blir 24 november. De hämtar enbart det trädgårdsavfall som ryms i kärlen, så lägg inte kvistar mm vid sidan av kärlen. Då blir det inte hämtat.

Rabatter utanför entrédörrarna
Om man vill plantera blommor utanför entrédörrarna går det jättebra, under förutsättning att den tas om hand. Rabatterna utanför entréerna är inte något som föreningen anlitar trädgårdsskötare för, och därför kommer en mindre inventering göras under våren för att se om någon rabatt är bortglömd och ev behöver tas bort.

Fågelbekämpning
Kom ihåg att felanmäla om du märker att måsarna har börjat häcka uppe på taken. Vi har en anlitat en skadebekämpare som rycker ut vid behov och tar bort eventuella fågelbon på taken.

Glad påsk önskar Styrelsen