Föreningsnytt december

08 december 2021

Hälsning från ordföranden
Verksamhetsåret går mot sitt slut och även i år har tyvärr pandemin färgat året. För föreningens del så har detta främst satt sina spår i att vårt årsmöte blev genomfört genom ren poströstning samt att vi inte kunnat hålla några sociala sammankomster. Arbetsmässigt har året präglats av återgång till ett mer normalt verksamhetsår efter förra årets stamrenovering. Värt att nämna är en behövlig uppfräschning av vår lekplats, ökat fokus under hösten på skötseln av våra trädgårdsområden samt fasadtvätten som genomfördes under våren. Till sist, vår medlemsundersökning som genomfördes i vintras visade på att de allra flesta medlemmar var nöjda med resultatet av renoveringen, vilket känns tillfredsställande.

Önskar er alla en fridfull Jul och Ett Gott Nytt År!

Öppettider i jul
Expeditionstiderna kommer vara något begränsade över jul och nyår. Vi uppmanar därför alla som behöver låna p-tillstånd och nycklar mm att planera för detta. Fr.o.m. vecka 2 är det öppet som vanligt. 

Vecka 51: tis 21 dec öppet 09.00-10.00, tors 23 dec stängt
Vecka 52: tis 28 dec öppet 09.00-10.00, tors 30 dec stängt
Vecka 1: tis 4 jan öppet 09.00-10.00, tors 6 jan stängt

Parkering på anvisat ställe
Det har tyvärr fortsatt att komma in klagomål på hur besökare parkerar. Som medlem i föreningen är du ansvarig för att dina gäster och hantverkare parkerar rätt. Det är tillåtet att stanna inom området för avstigning, påstigning och lastning, men tänk då på att stå så att gående, cyklar och barnvagnar kan komma förbi utan att behöva ta sig upp på gräsmattan. I övrigt är det besöksparkeringen som skall användas. Bilar får inte köra upp och parkera på gångvägarna närmast husen då gräsmattan körs sönder när man gör detta. Det innebär onödiga kostnader för föreningen för att återställa de oftast djupa däckspår som blir resultatet.

Inglasning av balkonger
Ett samarbetsavtal kommer ingås med Lumon som installerar inglasningen. Kostnaden uppskattar Lumon till ca 35.000-45.000 kr/st, därutöver tillkommer kostnad för kontrollansvarig. Den bostadsrättsinnehavare som är intresserad av inglasning tecknar ett avtal med Lumon, som också fakturerar brf-innehavaren. Inglasning av balkonger ger dessvärre inte rätt till ROT-avdrag. När bygglovet blivit godkänt, vilket beräknas ske under våren 2022, återkommer vi med mer information.

Nya styrelseledamöter sökes
Även om årsstämman känns avlägsen så pågår ändå förberedelser. Valberedningen söker efter nya förslag på styrelsemedlemmar då det är dags för nyval på några poster. Som medlem i styrelsen får man en djupare inblick i föreningens ekonomi och man ges möjlighet att påverka föreningens kommande investeringar och förbättringar. Anmäl intresse till valberedningen via e-postadress nedan.