Föreningsnytt januari 2023

23 januari 2023 Nyhetsbrev till föreningens medlemmar

 

Vi önskar ny förtroendeperson Anders Jonson välkommen
Det har gått snart ca 1,5 år sedan vår tidigare förtroendeperson John slutade, och under en övergångsperiod har vi haft Maggan som ersättare. Nu har vi äntligen hittat en ny förtroendeperson, han heter Anders Jonson och arbetar på Nabo (som tidigare hette PLL fastighetsförvaltning). Anders har telefontid varje vardag kl. 10-12, samt bemannar expeditionen på tisdagar kl.17-18. Förtroendepersonen är styrelsens förlängda arm, och administrerar bl.a parkeringskö, beställning av extranycklar, uttag ur inre fond och tar emot ansökningar om andrahandsuthyrning, förbättringsförslag, motioner och andra boendefrågor. Felanmälningar ska även i fortsättningen göras direkt till GFS.

Kom med förslag på förbättring – skriv en motion till årsstämman
Årsstämman är vår förenings viktigaste arena. Alla kanske inte känner till att en bostadsrättsstyrelse inte har mandat att ta beslut i alla frågor. En styrelse får exempelvis lov att besluta om underhåll på styrelsemöten, men får däremot inte besluta om investeringar som avser nyinstallationer, om-, ny- och tillbyggnader. Styrelsen får heller inte besluta om åtgärder som medför väsentliga kostnader för medlemmarna. För beslut i sådana frågor måste detta tas upp på en årsstämma eller på en extra föreningsstämma. För att ett ärende ska tas upp på stämma måste en motion inkomma. Senast 31 mars ska motioner vara styrelsen tillhanda enligt våra stadgar. Vem som helst i föreningen får lämna in en motion, men det finns några saker att tänka på:

  •  Ange tydligt att det rör sig om en motion, och ge motionen en lämplig rubrik.
  • Skriv namnet på vem som lämnar motionen alternativt ange lägenhetsnummer (detta är viktigt för att kunna säkerställa att personen faktiskt är medlem i föreningen). Namn och/eller lägenhetsnummer kan även skrivas på en bilaga till motionen om du önskar vara anonym på stämman.
  • Beskriv ärendet, gärna med en bakgrund till varför du tycker att det är viktigt att motionens innehåll genomförs. Om möjligt, ge gärna en kostnadsbedömning.
  • Motionen lämnas i föreningens brevlåda eller skickas till föreningens e-post.

 

·     Ventilbyte värmesystemet
Det har uppstått ett missförstånd att samtliga ventiler till värmesystemet ska bytas. Så är det inte, utan enbart ventiler i de lägenheter som har problem med värmen kommer att bytas. Så fortsätt att felanmäla till GFS, och då görs en bedömning från fall till fall.

Fågelbekämpning
Under flera år har vi haft återkommande besök av häckande måsar på taken. Olika förebyggande åtgärder har gjorts. Fågelskrämmor har testats med tyvärr rätt dåligt resultat. Papperskorgar har fått skyddskedjor för att hindra tillgången på mat. Under häckningsperioden 1 april till 31 juli är fåglar och deras ägg och bon fredade. Det är juridiskt möjligt att vidta åtgärder även under häckningsperioden, men det behöver avgöras från fall till fall i dialog med skadebekämparen. Vi har en upphandlad skadebekämpare, som vi kan avropa om ni ser att fåglarna börjar häcka. Rapportera i så fall till Expeditionen. Tyvärr har vi ingen skadebekämpare som kontrollerar inför häckningssäsongen pga att kostnaderna vi fått offererade helt enkelt var för höga.