Föreningsnytt Januari

22 januari 2024

Fiberinstallationen löper på som planerat

Fiberinstallationen är igång och löper hittills på som planerat. Indragningen sker i etapper uppdelade i tre olika delar av vårt lägenhetsområde. Nu i januari har Mercuro börjat med område 1, som innefattar Utåkravägen 1, 3 och 2-18, samt Broängsvägen 1-7. I februari sker indragningen på Broängsvägen 2-22 samt Getekullsvägen 1-11. Slutligen får Getekullsvägen 6-28 fiber under mars månad. Hela indragningen planeras vara klar i april. Exakt datum kommer kommuniceras när det närmar sig.

Mer information om dag och tider kommer i era brevlådor och/ eller anslås i trapphusen. Anslutningspunkten för routern kommer att vara i hallen. Vill man dra fibern längre in i lägenheten går detta att genom en egen överenskommelse med Mercuro. Var noga med att inte skriva på nya avtal för bredband/ TV och se gärna över eventuell bindningstid. 

 

Trädgårdsgruppen

En ny trädgårdsgrupp har startat i föreningen. Fokus just nu är bland annat på fler fina buskar och träd, bärbuskar, fruktträd och odlingslådor. 21 personer var enligt enkäten intresserade av odlingslådor. Vill du ha odlingslådor eller annat i området meddela detta till Erika Daly, så samlar vi ihop oss för planteringsstart till våren. Kontaktuppgifter finns på hemsidan och i alla trappuppgångar.

 

Nya styrelsemedlemmar sökes!

Nu söker vi efter nya medlemmar till styrelsen på flera olika uppdrag, både stora som små. Om du går i tankarna om att delta nu, i framtiden eller har frågor, prata gärna med vår valberedning; Filip Klarsten, Catharina Sjöblom och Johan Mjöberg, eller haffa någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan och i alla trappuppgångar. 

 

Nästa årsmöte är den 27 maj 

Snart kommer våren och då är det återigen dags för årsmöte. Mötet kommer att hållas måndagen den 27 maj. Mer information och anmälningstalong kommer i era brevlådor när det närmar sig.

 

Motioner till årsmötet

Har du förslag på förbättringar i föreningen? Skicka en motion till styrelsen! Beskriv bakgrund och  syftet med ditt förslag och motivera varför ditt förslag ska klubbas igenom. I motionen skall det klart framgå från vem motionen kommer och när den är inskickad så inkludera namn, adress, datum och lägenhetsnummer för att den skall kunna behandlas. Sista dag att skicka in en motion är den 31 mars.

 

Tänk på hur ni kör

När ni tar bilen genom vårt område önskar vi att man tar stora gångvägen in eller ut. Kör försiktigt. Man får inte köra upp på de små gångvägarna framför entréerna. Dessa är utrymningsvägar. Dessutom förstör hjulspåren gräsmattan. Hjälp varandra bevara våra gemensamma lummiga ytor.

 

Sänkt pris på parkeringsavgifterna 

Föreningen har beslutat om att sänka parkeringsavgifterna. Från 1 mars kostar det 4 kronor att parkera på dagen och 2 kronor per timme under natten.

 

Tack alla som kom på vårt glöggmys i december, vi blev rekordmånga!

Glöm inte släcka ljusen!