Föreningsnytt november

17 november 2023

En extra föreningsstämma hölls tisdagen den 21 november

På stämman godkändes styrelsens förslag till nya stadgar. Dessa finns i sin helhet på vår hemsida.

 

På stämman hade vi också besök av företaget Mercuro, som är det företag som skall dra in fiber till våra lägenheter. De har redan nu påbörjat arbetet i våra källare. I januari påbörjas arbetet i våra lägenheter. Lägenheterna kommer delas upp i tre olika områden. Dessa stämmer inte helt överens med våra gator och nummer, så det är bra att hålla koll på vilket område du tillhör. I januari börjar Mercuro med område 1, som innefattar Utåkravägen 1, 3 och 2-18, samt Broängsvägen 1-7. I februari sker indragningen på Broängsvägen 2-22 samt Getekullsvägen 1-11. Slutligen får Getekullsvägen 6-28 fiber under mars månad. Hela indragningen ska vara klar i april.

 

Mer information om dag och tider kommer i era brevlådor då tiderna är preliminära än så länge. Anslutningspunkten för routern kommer att vara i hallen. Vill man dra fibern längre in i lägenheten går detta att göra en egen överenskommelse med Mercuro som man själv betalar. Var noga med att inte skriva på nya avtal för bredband/ TV och se gärna över ev bindningstid då vi räknar med att kunna koppla upp systemet under april månad. Exakt datum kommer kommuniceras när det närmar sig.

 

Under stämman gick vi även igenom budgetläget för 2024. Priserna på vatten, sophantering, fjärrvärme, förvaltning mm kommer öka med 4-10% under nästa år. Föreningen har utöver de höjda kommunala avgifterna bl a två större lån på 40 miljoner kronor där bindningstiden löper ut vid halvårsskiftet. Flera underhållsprojekt är också planerade under 2024. HSB har rekommenderat att vi höjer avgifterna med 10% för att täcka de ökade kostnaderna. Avgifterna kommer därför att höjas med 10% från och med januari 2024. Detta berör även extra parkering, extra förråd, garageplats mm.

 

Till sist gick vi även igenom enkäten ”Vision 2030” som många fyllde i under oktober månad. Det som fick flest röster var att installera solceller, tätt följt av att göra om lokal till ny lägenhet. Vi önskar också göra om våra garage till carports och införa en IMD-lösning för elen.

 

Trädgårdsgruppen

En ny trädgårdsgrupp har startat i föreningen med fokus på bland annat fler fina buskar och träd, bärbuskar, fruktträd och odlingslådor. 21 personer var enligt enkäten intresserade av odlingslådor. Vill du ha odlingslådor meddela detta till Erika Daly, så samlar vi ihop oss för planteringsstart till våren.

 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

Mellan den 4-7 december utförs OVK av Servent Ventilation i våra lägenheter. Vilken dag de kommer till dig ska du ha fått information om i din brevlåda. Om inte, eller om du har frågor kan du kontakta Oskar Gustavsson på Servent på telefonnummer: 0722-415373. Det är viktigt att Servent kan komma in i din lägenhet. Om du inte kan vara hemma så kan du lämna nyckel till föreningsexpeditionen senast 07:30 samma dag. De behöver komma åt spisfläkt och ventiler i badrum och toaletter.

 

Glöggmys 10 december klockan 18 i föreningslokalen

Den andra advent, 10 december, bjuder föreningen på glöggmys i föreningslokalen på Getekullsvägen 20 klockan 18:00. Det bjuds på glögg, adventsfika, julgodis och annat smått och gott. Meddela hur många som kommer senast 1 december på anmälningsblanketten som ni fått i era brevlådor.

 

Vi önskar en trevlig advent och en mycket god jul! Och Gott nytt år!