Föreningsnytt September

20 september 2023

Ventilationskontroll påbörjas i september

Ni har kanske redan fått informationen i brevlådan om att kontroll av ventilationen kommer att ske. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) kommer utföras i lägenheterna mellan 25 september till 4 oktober. Specifikt datum för just din lägenhet kommer på en aviseringslapp i postfack cirka en vecka innan det planerade besöket. Det är viktigt att företaget Servent, får tillgång till lägenheten för att utföra besiktningen. Om du inte kan vara hemma kan du lämna uppmärkta nycklar på Föreningsexpeditionen. Mer information om detta finns på aviseringslappen. Servent behöver komma åt spiskåpan i köket samt ventilen i badrummet, och i vissa lägenheter ventil på klädkammare och toalett. Var vänlig och se till att ventilerna är åtkomliga när Servent kommer till din lägenhet.

 

Extra insatt årsmöte

Föreningen kommer att hålla ett extra årsmöte tisdagen den 21:e november för att ta 2:a beslutet om stadgeändringarna som det informerades och togs beslut om vid årsmötet i våras. Från klockan 18:00 bjuder vi på macka och dricka i Vallhamras aula. Mötet kommer ha en informationspunkt om den kommande fiberinstallationen som ska ske med start under januari 2024. Mer information kommer ske löpande och på mötet. Vi påminner åter om att inte teckna nya bredband och tv-tjänster i nuläget.

 

Enkät – Vision 2030

Under september månad kommer ett visionsutskick komma i era postfack. Det är en enkät med fokus på framtida behov i föreningen. Exempelvis angående laddstolpar, IMD, solceller, relax eller andra önskemål som ni boende har. Missa in att tycka till om framtidens BRF Bockenmossen!

 

Håll tjuvarna borta

Under sommaren hade vi inbrott i tre av våra förråd. Vi behöver hjälpas åt att hålla tjuvarna borta genom att se till att dörrarna ner till våra källare och entréer stängs ordentligt bakom oss och inte står uppställda.

 

Håll koll på katterna och hundarna

Det bor många katter och hundar i föreningen och det har kommit in klagomål om katter som kissar och bajsar i sandlådorna på våra lekplatser. Dessutom hittas hundbajs på gräsmattor och i rabatter och detta måste såklart plockas upp.

 

Skador efter stormen Hans?

Stormen Hans drog förbi under augusti månad och orsakade bland annat översvämningar och läckande tak. Upptäckt skada på lägenhet eller fastighet? Kontakta vår förtroendeperson 

 

Fungerar lamporna i våra trappuppgångar?

Besiktning har skett av den nya armaturen i våra trappuppgångar. Lamporna ska slockna efter tre minuter. Meddela vår förtroendeperson om ni märker att lamporna avviker ifrån detta.

 

Ingen ny höjning av hyrorna under 2024

Till sist en glädjande nyhet! Delårsbokslutet visar att föreningen inte behöver höja avgifterna ytterligare i år utan nuvarande nivå gäller resten av året.

Vi önskar er en färgglad och mysig start på hösten!