Informationbrev från januari

18 februari 2020

 Informationsbrev

 Nu har äntligen stambytet kommit igång och med det har det kommit en del frågor och funderingar från några medlemmar i föreningen. Vi hoppas att med kommande information frågor ska besvaras och oro ska stillas.

Vi har full förståelse för att medlemmar vill ställa frågor till oss i styrelsen och till entreprenören.  Då de flesta av oss i styrelsen arbetar och/eller har andra uppdrag behöver vi ha en struktur i kontakten med er medlemmar, både för vår egen del men även för att kunna ge er den tid ni behöver och för att kunna ge rätt och riktig information och svar på era frågor.  

 

Kontaktvägar till styrelse, fastighetsskötare, HSB och NABO

 

  • Styrelsen: Vi kommer att ha öppet på expeditionen 18:30-19:30 den 22/1, 5/2, 19/2 och 4/3 då ni medlemmar kan komma och ställa frågor eller bara prata en stund med oss i styrelsen.

  • Fastighetsskötare John Hedin: Expeditionstid 09:00-09:30 Tfn: 031-26 61 10

     

  • HSB: Byggledare Lena Särehag Tel 010-4422110 e-post lena.särehag@hsb.se

    NABO: Jonas Halvarsson 010-4422135 e-post jonas.halvarsson@hsb.se

                     Minna Pelli 010-4422043 e-post minna.pelli@hsb.se

 

 

 

Vi ber er medlemmar att endast använda ovanstående kontaktvägar!

 

Frågor har kommit gällande återinstallation. För att kunna hålla kostnaden nere för stambytet har vi fått dra en gräns för vad föreningen ska bekosta i återinstallation. Som ni säkert förstår är att ju större kostnad föreningen tar för återinstallation desto mer måste vi öka avgifterna, vår målsättning är att ha så låg avgiftshöjning som möjligt.

 

Föreningen bekostar följande återinstallation:

 

Förhöjd WC-stol

 

Golvvärme

 

Elektrisk handdukstork

 

Spotlights

 

 

Vad gäller golvvärme, elektrisk handdukstork och spotlights måste de var fungerande idag för att få dem återinstallerade utan kostnad annars gäller de priser som finns i tillvalskatalog.

 

Tvättstuga

Självklart ska vi alla kunna tvätta! När det pågår stambyte i er tvättstuga får ni tillgång till tvättstuga i en annan trappuppgång. Ta gärna kontakt med John som kan guida er i detta.

 

 

Försäkring under stambytet

Attacus försäkring gäller när de arbetar i er lägenhet. Under kväll/natt och helg gäller er egen hemförsäkring. Attacus meddelar att de aldrig har varit med om att någon försökt att bryta upp deras lås, de har aldrig varit med om inbrott under deras arbete.

Det har varit inbrott för en tid sedan hos en medlem men då gick inbrottstjuvarna in via fönster detta är mycket tråkigt men inbrott av detta slag har ju inget att göra med vilket lås man har på sin dörr. Skulle olyckan ändå vara framme så polisanmäl och kontakta ditt försäkringsbolag som sedan tar frågan med Attacus.

Vi i styrelsen tycker att det är skönt att arbetet kommer igång! Det kommer bli en jobbig tid då det pågår arbete i våra lägenheter. Det vi får glädjas åt att till skillnad från andra entreprenörer kommer detta stambytet gå fort och inte minst att vi kommer få fina badrum!

Med Vänlig Hälsning

Styrelsen