Inglasning av balkonger

26 november 2021 Det tidigare bygglovet för inglasning av balkonger har gått ut och kan inte förlängas. Styrelsen har beslutat att ansöka om ett nytt bygglov då flera medlemmar har efterfrågat detta.

Innan ett nytt bygglov kan skickas in till Partille kommun måste föreningen erhålla ett slutbesked från kommunen på det tidigare bygglovet. Styrelsen har ingått ett samarbetsavtal med Lumon som installerar inglasade balkonger. Lumon har glasat in balkonger i Brf Bockemossen tidigare och de har sitt kontor och showroom här i Sävedalen.

Lumon kommer att hjälpa föreningen med att skicka in bygglov till kommunen, och detta bygglovet beräknas vara klart under våren 2022. Handläggning av ett bygglov tar normalt 10 veckor. Lumon kommer att hålla informationsmöten med de medlemmar som är intresserade av att glasa in sina balkonger. Själva installationen går snabbt, det tar ca 1 dag för Lumon att glasa in en balkong.

Den medlem som vill glasa in sin balkong köper detta själv via Lumon. Berorende på hur många intresserade det finns så erbjuder Lumon rabatt. För den medlem som väljer att köpa inglasning tillkommer även kostnad för kontrollansvarig. Inglasning av balkong är inte berättigat till ROT-avdrag.

Mer info om Lumon på 

https://lumon.com/se