Föreningsnytt oktober

01 november 2021

 

Glöggmingel den 9 december
Vi är väldigt glada för att äntligen kunna anordna en aktivitet för föreningens medlemmar. Styrelsen bjuder in till öppet hus i föreningslokalen den 9 december kl 18-20. Det bjuds på alkoholfri glögg och tilltugg. Separat inbjudan med anmälningsblankett kommer att delas ut under november.

Trädgårdsavfall
Runt om i området finns kärl för trädgårdsavfall. Ibland är kärlen fulla och då händer det att man lägger avfallet utanför kärlen. Sopbilen kommer inte att ta med sig trädgårdsavfall som ligger utanför kärlen. Så om du upptäcker att kärlen är fulla måste du vänta med att slänga trädgårdsavfallet eller själv ta det till Renova.

Parkering på anvisat ställe
Tänk på hur du parkerar i området. Det är tillåtet att ställa sig utanför en port för på- och avlastning, men placera bilen så att gående och cyklister kan ta sig förbi. Ska du eller dina besökande stå längre så anvisas ni till markerade p-platser. Det har förekommit att färdtjänsten inte kunnat ta sig fram för att fordon har stått i vägen. Vid händelse av en olycka är det viktigt att blåljuspersonal kan ta sig fram, så för allas säkerhet och trivsel vädjar vi till er alla att respektera parkeringsreglerna.

Inglasning av balkonger
Styrelsen håller på att ansöka om förnyat bygglov för inglasning av balkonger. De som önskar glasa in sina balkonger uppmanas att ta kontakt med styrelsen för mer info.

Brandsäkerhet
När mörkret kommer är det mysigt med tända ljus, men tänk på att levande ljus också kan vara en brandfara. Som bostadsrättsinnehavarare ansvarar du för att lägenheten är försedd med brandvarnare. Ha för vana att testa din brandvarnare någon gång per år, och byt ut gamla batterier till nya vid behov. Vi rekommenderar starkt att varje lägenhet dessutom har minst en brandsläckare och minste en brandfilt på ett lättåtkomligt ställe.

Åtgärder för att minska inbrottsrisken
När nu hösten är här igen och mörkret kommer smygande så ber vi dig att, som alltid, vara uppmärksam på vad som händer i vårt område och se till att alla ytterdörrar, dörrar i källarna och fönstren i tvättstugorna är stängda. Reser ni bort så se till att använda de säkerhetsåtgärder som står till buds t ex att koppla in timers, berätta för din granne att du reser bort osv.

Trivselregler
I tidigare nyhetsbrev har vi skickat ut uppdaterade trivselregler, och dessa finns nu även uppdaterade på Brf Bockemossens hemsida.

Gästlägenheten
Vi planerar för att rusta upp gästlägenheten på Getekullsvägen. Efter stamrenoveringen är gästlägenheten försedd med dusch, vilket saknades tidigare. Vissa möbler, husgeråden och köket kommer att behöva en uppdatering. Därför höjs avgiften till 200 kr igen per natt fr.o.m 1 januari 2022. Vi tackar de medlemmar som donerat möbler till gästlägenheten. Det är ett bra sätt för vår förening att hålla nere kostnaderna för uppfräschningen. Ta gärna kontakt med styrelsen om du har möbler eller utrustning som du vill skänka. Exempelvis saknar gästlägenheten en fungerande TV. 

Avgifter 2022 för lägenhet, garage, extra P-plats och extraförråd
Med hänsyn till inflation och ökade kostnader för fjärrvärme, el, vatten, avlopp och sophantering har därför styrelsen valt att höja avgifterna fr.o.m. 1 januari 2022.

  • Lägenhetsavgiften höjs med 3% (vilket är lägre än de 5% som tidigare har aviserats)
  • Garage höjs med 2%
  • Extra p-plats höjs med 2%
  • Extra förråd höjs med samma procentsats som lägenheterna.

Uppsägningstid garage, extra P-plats och extraförråd
Tänk på att det är 1 månads uppsägningstid för garage, extra p-plats och extraförråd. Denna tiden behövs för att vi ska hinna teckna avtal med personen som står näst i tur på kölistan, samt för att hinna med att ändra faktureringen via HSB.

Digitalisering av nyhetsbrev
Framöver kommer nyhetsbreven att publiceras på Brf Bockemossens hemsida. I trappuppgångarna kommer anslagstavlor att sättas upp och här kommer också nyhetsbreven att anslås. Utskick i varje brevlåda kommer att upphöra. Extra nyhetsbrev kommer att kunna hämtas på expeditionen.

Nya medlemmar
Vi har också fått nya grannar under hösten, och vi vill här passa på att hälsa nya medlemmar hjärtligt välkomna till vår förening. Vi i styrelsen hoppas att ni kommer att trivas riktigt bra hos oss.

Trevlig höst önskar Styrelsen