Trivselregler

Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor, och tillsammans kan vi göra vårt boende ännu trivsammare.

Genom att följa trivselreglerna, kan såväl gammal som ung bidra till den fina grannsämjan i vår förening, och vi slipper onödiga kostnader.

För trivas - det vill vi alla!

Renoveringar

 

I bland vill man förnya och förändra sin lägenhet.

När det gäller väsentliga förändringar måste vi få styrelsens godkännande.

För allas säkerhet låt en fackman installera tvätt och diskmaskin. Då kan vi undvika vattenläckor i framtiden.

Glöm inte att meddela dina grannar när du renoverar om du bor i punkthusen! Sätt gärna upp en lapp i trapphuset! Försök att hålla på tiderna och undvik buller på kvällar och helger!

 

 

 

Trivselfrågor

Tänk på att ditt golv är din grannes tak. Det är därför viktigt att du inte låter TV stå på för högt, spelar för hög musik eller gör något annat som stör. Detta är särskilt viktigt mellan klockan 22.00 och 08.00 då vi bör iaktta "största möjliga tystnad". När vi anordnar fest i den egna bostaden bör vi meddela grannarna och visa hänsyn. Vi vill alla ha det fint i lägenheten. Därför är det i bland nödvändigt att borra, spika och såga. Detta gör vi på vardagar mellan 08:00 och 20:00. Undvik även storhelger såsom påsk, pingst, jul och nyår.

Våra gemensamma utrymmen

Tillsammans ansvarar vi för entré, trapphus, cykelrum, vind, källare och övriga gemensamma lokaler. Därför är det viktigt att vi förvarar våra saker i de utrymmen som har tilldelats oss, och låter övriga utrymmen vara fria. Ordning och reda skapar trivsel och fastighetsskötare m fl. kan utföra sina sysslor. För allas trevnad, rök inte i våra gemensamma utrymmen och glöm inte att släcka ljuset innan du går.

Vår säkerhet och vårt ansvar

Tillsammans ska vi förhindra inbrott och skadegörelse. Vi måste se till att lås och brevinkast håller en viss säkerhetsstandard, och att alla dörrar till vind, källare, förråd, cykelrum, garage och övriga gemensamma lokaler är ordentligt låsta. Om det uppstår skador på vårt hus, våra gemensamma utrymmen eller utemiljö, ska dessa genast anmälas till styrelsen eller felanmälan på nätet- Mitt HSB. Genom att förebygga skadegörelse slipper vi onödiga kostnader, som vi gemensamt måste betala.