Nyheter från styrelsen maj 2020

23 maj 2020

 

* Vi har nu ett nytt datum för årsstämman och det är torsdagen den 18 juni kl 18:30. Vi har hyrt lokal i Equmeniakyrkan i Lerum så att vi kan sitta glest. Den ligger i centrum, brevid Tingshuset, adress: Brogårdsvägen 3. Välkomna!

*Det finns en del att tänka på inför sommaren. 

Vi hoppas på en fin och solig sommar, med fina stunder på balkong och uteplats, och för att visa hänsyn till varandra vill vi påminna om att respektera era grannar när det gäller rökning på balkong och uteplats. Rökning skulle innebära att grannarna inte kan sitta ute eller ens ha sina fönster öppna, så det är viktigt.

När det gäller grillning så gäller det också att visa hänsyn, vår policy är att kolla med grannarna om det är ok, även den röken letar ju sig in genom fönstren, särskilt på övervåningen. En lösning är att ställa grillen på gräsmattan en bit från huset när man grillar, så är det löst. I vilket fall som helst får den inte stå för nära fasaden eller brännbart material. Tänk också på att glöden i en kolgrill tar lång tid på sig att svalna, minst ett dygn.Vid ev grillning på balkong får bara elgrill användas, pga brandrisken.

För att balkongerna ska hålla längre ska de tvättas och oljas in årligen. Olja finns i förrådet som ligger en trappa ned vid gaveln på hus 29. 

Vi vill också påminna om att marken som börjar nedanför bottenvåningens trappa ägs av alla gemensamt. Det innebär att du inte kan bygga ut din uteplats hur som helst. Om förändringar ska göras ska det först anmälas till styrelsen.

Gå gärna in och läs mer om vad som gäller under fliken Mitt boende, Balkong och uteplats här på hemsidan om du behöver påminna dig.

*Glöm inte att ta hand om blomman vid entrédörren. Ställ gärna en vattenflaska innanför porten.

*Väl mött den 18 juni!

Mvh Styrelsen