Nyheter från styrelsen december 2019

01 december 2019

Vi vill börja med en inbjudan till adventsfika. På söndag, den 8 december, kommer vi om vädret tillåter stå mellan hus 30 och 32 och bjuda på glögg och fika. Värmande eld kommer att finnas. Så titta gärna förbi en liten stund. Vid eventuellt regn får ni gå in i föreningslokalen, en trappa ner i 30B. Vore kul om så många som möjligt kom förbi en stund. Välkomna!

Nu i adventstider vill vi passa på att påminna alla om den årliga kollen av brandvarnaren. Kolla att din brandvarnare fungerar, byt batteri om det behövs, och tänk lite extra på det här med levande ljus. Lämna aldrig ett rum med levande ljus, sätt gärna en påminnelse i hallen att släcka ev stearinljus innan ni går hemifrån.

Ytterligare en uppmaning: Vi har haft en del vattenskador i flera lägenheter de senaste åren, och vill påminna er om att ha koll i kök och badrum. Kolla att rören inte läcker, lämna aldrig hemmet med tvättmaskin eller diskmaskin igång. Ha koll på att ytskikt och tätskikt i badrum är i gott skick, bristande tätskikt kan leda till fuktskador på byggnadens stomme, vilket i sin tur riskerar att orsaka kostsamma och tidskrävande återställningsarbeten.         Det är ju som ni vet bostadsrättshavarens ansvar att ytskikt och tätskikt (fuktisolerande skikt) i våtrum är i gott skick. Tänk på renovering av lägenheten, i synnerhet vid badrumsrenovering, alltid ska utföras fackmässigt.

Med önskan om en fin adventstid och jul!