Information från styrelsen december 2009

01 december 2009 Information inför 2010

INFORMATION TILL ALLA BOENDE INFÖR 2010

Årsavgifter/garage/parkering
Styrelsen har beslutat att års- och parkeringsavgifterna hålls oförändrade år 2010. I praktiken kan detta bli en sänkning på cirka 600 kronor för alla som går över till föreningens bredband och IP-telefoni!

Båtplatsavgifter
För att täcka reparationskostnader och vår andel av kapitalkostnaderna för den stora välvda vågbrytaren, som vi blivit delägare i, är det nödvändigt att höja båtplatsavgiften med 500 kronor per plats och år. De nya avgifterna blir 4 000 kronor för 6-metersplats,
5 000 kronor för 8-metersplats samt 5 500 kronor för 10-metersplats.

Bredband/IP-telefoni
Det nya snabba bredbandet med TeliaSonera som leverantör beräknas vara i drift fr o m årsskiftet. Däremot väntar vi med IP-telefonin till vecka 3 år 2010, beroende på helger och leverans av adaptrar för anslutningen. Detta möjliggör också ökad tid för information samt eventuell uppsägning av annan operatör om så önskas. Mer information kommer från TeliaSonera per brev till varje hushåll.

Stadsplan Inre Sannegårdshamnen
Stadsplanen är överklagad med avseende på det så kallade solhus, som planeras på den vänstra delen av vår parkering och gästparkering. Man försöker därför att dela upp stads-planen, så att man kan godkänna den delen, som ligger på norra sidan av bussgatan. Om detta lyckas kan man börja bygga dagligvarubutiken, så att den kan vara klar till jul-handeln år 2010. Troligen blir det ICA Kvantum.

Lindholmsmotet vid Ättestupan
Vägverket planerar en ombyggnad av Lindholmsmotet. Två nya broar skall byggas över Karlavagnsgatan. Byggstart är planerad till hösten 2010. Byggtiden är cirka ett och ett halvt år. En del störningar förväntas under byggtiden.

Uppmaning
Sopsäckar och annat avfall som inte går ner i sopnedkasten måste den enskilde medlemmen själv ta hand om och inte ställa på gården!

 

 

Göteborg i december 2009

Styrelsen i Bostadsrättsföreningen Slottet