Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg inleder samarbete med Göteborgs Stadsmission

25 oktober 2019 HSB Göteborg har inlett ett nytt samarbete med Göteborgs Stadsmission. Som företagsvän kommer HSB Göteborg att stötta deras verksamhet, som bidrar till att minska utanförskapet och skapa en socialt hållbar stad.

HSB Göteborg har ända sedan starten varit med och tagit ansvar för samhällsutvecklingen. Verksamhetens mål är att tillsammans med medlemmarna skapa det goda boendet. Med ambitionen att påverka hela samhället i en positiv riktning vill HSB Göteborg öka byggandet, förbättra möjligheterna att bospara, minska bostädernas klimatpåverkan och utveckla framtidens hållbara boende.

Men lika viktigt är engagemanget i det lokala samhället, för att spegla mångfalden och skapa trygga och hållbara boendemiljöer. Som ett led i det arbetet startar HSB Göteborg nu ett samarbete med Göteborgs Stadsmission.

- För oss är det viktigt att hjälpa människor i de områden vi är verksamma. Göteborgs Stadsmission gör en viktig insats för att fler göteborgare ska få möjlighet till en bättre vardag. Det arbetet vill vi nu bidra till, säger Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg.

Samarbetet innebär att HSB Göteborg blir en företagsvän och att man stöttar Göteborgs Stadsmission med ett ekonomiskt bidrag, men man kommer också erbjuda anställda och HSB Göteborgs medlemmar att på olika sätt engagera sig i Göteborgs Stadsmissions arbete.

- Vi kommer att genomföra flera aktiviteter för såväl medarbetare som bostadsrättsföreningar. För oss är det angeläget att människor som av någon anledning befinner sig i utsatthet får känna värme och gemenskap, säger Jeanette Holmen, marknadschef på HSB Göteborg.

Under september genomfördes ett pilotprojekt där vinterkläder för barn och vuxna samlades in. Ett antal av HSB Göteborgs bostadsrättsföreningar bidrog, såväl som anställda på HSB Göteborgs huvudkontor. Kläder som nu lämnas till bättre behövande.

- Vi är glada över att HSB Göteborg valt att gå in i ett samarbete med oss och välkomnar dem som företagsvän. Deras engagemang hjälper oss att göra skillnad och skapa en bättre vardag för fler människor, säger Tomas Carlström, insamlings- och kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission.

Om Göteborgs Stadsmission
Göteborgs Stadsmission har sedan 1952 arbetat med att stötta människor som lever i social och ekonomisk utsatthet. Genom akut hjälp, social omsorg, vård, boenden och arbetsintegration bidrar organisationen till ett mänskligare samhälle för alla.

Läs om HSB Göteborgs hållbarhetsarbete här.