Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB brf Vita Fläcken satsar på laddstolpar för elbilar

15 oktober 2019 Laddstolparna blir allt fler i Göteborg och Sverige. HSB brf Vita Fläcken i Askim satsar på elbilar och sätter sig i förarsätet i den hållbara omställningen.

Bostadsrättsföreningen Vita Fläcken har genomfört en elbilssatsning där fem nya laddstolpar ska göra det möjligt att ladda ett 10-tal elbilar. Föreningen består av 227 lägenheter. Satsningen invigdes den 12 oktober 2019.

– För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för hållbarhet i vardagen, och att hela tiden förenkla för människor att fatta hållbara beslut. Därför är vi glada över HSB brf Vita Fläckens satsning på laddstolpar. När det kommer till omställningsarbetet gäller verkligen ordspråket ”många bäckar små”, säger Lars Göran Andersson, på vd HSB Göteborg.

Medlemsägda HSB Göteborg arbetar fokuserat för att bidra till en hållbar utveckling, med fokus på flera av målen i Agenda 2030. Det handlar det om att ständigt förbättra den egna organisationens påverkan, och samtidigt inspirera bostadsrättsföreningar att göra detsamma. Ett mål är att minska verksamhetens koldioxidutsläpp med 75 procent till 2023.

– Om alla bidrar kan vi skapa en stor och viktig förändring. Och här är bostadsrättsföreningarna otroligt viktiga aktörer, säger Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg.

Vill du veta mer om hur HSB Göteborg kan hjälpa din förening med energifrågor? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

https://www.hsb.se/goteborg/fastighetsforvaltning/energitjanster/