Björnbärsinfo april 2016

28 april 2016

Trädgårdsavfall den 7 maj

Våren är i annalkande och hämtning kommer att ske vid tomtgränsen från kl.09.00.

Vi vädjar att Ni som har egen möjlighet köra avfallet ställer upp, så de som kör får lite mindre att hantera. Ris och kvistar/grenar sorteras separat så slipper vi sortera vid återvinningscentralen.

Klängväxter/häckar

Vi uppmanar Er att beskära höga växter och häckar och inte låta växterna bli för höga. På vissa håll växer klängväxterna upp på takpanelen och detta är inte tillåtet. Det är din skyldighet att sköta din trädgård, tänk på att grenar och växter skall hållas i rabatterna och inte heller hänga utanför staketet.

50-års jubileum

En kommitté utsågs på extrastämman bestående av Ros-Marie Sahlin, Ann-Louise Hellström, Gun Gullberg, Emmanuel Ingelsten, Jan Szaruk och Christer Jansson.

Entrétak

På extrastämman beslutades att gå vidare med byte av entrétaken och de nya ska vara svarta. Arbetet kommer påbörjas under våren med bytet och vi kommer ha behov att komma in i fastigheten under tiden elektrikern ska installera belysningen.

Sophämtning

Vi riskerar ökade kostnader, flera kärl och tömningar, om vi fortsätter att lägga stora kartonger och frigolit som fyller kärlen alldeles i onödan.

Gör som många redan gör, ta med flaskor och skrymmande för återvinning till återvinningsstationerna när ni ändå åker. Det förekommer att det ställs s.k. grovsopor och färgburkar i våra miljöbodar, det är absolut förbjudet och skall köras till återvinningscentralerna.

 http://www.orebro.se/305.html

Parkering

Det är inte tillåtet att parkera mellan husen - vi måste se till att utryckningsfordon samt vår snöröjning kommer fram vid behov. Det är inte heller tillåtet att parkera på gavlarna vid husen eller på grönytorna. Parkering skall ske på sin P-plats eller på gatan.

Lediga parkeringsplatser

På nedre parkeringen finns 2 lediga platser - en med el P-plats 48 och en utan P-plats 60. Kontakta vicevärden om du är intresserad av att hyra någon av dem.

Bastun

Det har hänt vid några tillfällen att det är vatten på golvet inne i bastun. Det är endast tillåtet att hälla lite vatten på bastuaggregatet.

Försäkringsbolag

Föreningen har nytt försäkringsbolag, Protector Försäkring. Vid skadedjur så ringer man till Anticimex på 075-245 10 00.

Stadgarb

Extra stämman godkände nya stadgar, kommer att tas upp på årsstämman för ett andra godkännande.

Expeditionen

Nya öppettider i expeditionen, vicevärden finns där första onsdagen i varje månad mellan 18-19.

Årsstämman

Kommer att hållas tisdagen den 17 maj kl 18:30 i Samlingssalen under ICA Eko.