En påminnelse om att betala månadsavgiften i tid

21 januari 2021

Årsavgiften är uppdelad på 12 jämnstora månadsavgifter som betalas till föreningen Månadsavgiften ska – utan påminnelse från föreningen – betalas in i så god tid att den är föreningen tillhanda senast den sista helgfria dagen i månaden. I annat fall tas en förseningsavgift ut.

Här nedan kommer några punkter som kan vara bra att känna till
En gång i kvartalet får du dina avier där det framgår vilken summa du ska betala och när

Om du av någon anledning inte får några avier måste du betala i tid ändå. (Du som precis  köpt din
bostad är undantagen då inga avier skickas ut förrän köpet registrerats.

Du hittar dina avier med ocr-referens på Mitt HSB – där du automatiskt har ett användarkonto. Logga in via ”Logga in”-knappen uppe till höger i det gula fältet, med BankID eller personnummer och lösenord.

Har du frågor om din betalning och saknar möjlighet att logga in på Mitt HSB kan du ringa HSB  MälarDalarnas servicecenter på 010 303 27 00.

Det är viktigt att betala avgiften i tid. En sen inbetalning kan i värsta fall resultera i att du förlorar din bostad. En annan sak som få tänker på är att en sen inbetalning drabbar betydligt  fler än dig själv. Faktum är att det kan komma att påverka samtliga medlemmar i föreningen. 

En bostadsrättsföreningen drivs av oss medlemmar helt utan vinstintresse (ingen ska tjäna pengar på föreningen), avgiften ska täcka de faktiska kostnaderna som föreningen har, såsom skötsel och underhåll av fastigheten,  räntekostnader, el, vatten och värme.