Nedskräpning i våra gemensamma utrymmen

12 juni 2019

Vid styrelsens årliga fastighetssyn igår den 11 juni kunde vi återigen konstatera att det dumpats skräp i våra allmänna utrymmen, främst i entrén på Ringvägen 18.

Nedskräpning är ett återkommande problem och om det inte blir en skärpning kan styrelsen tvingas vidta åtgärder enligt föreningens stadgar.

Vänligen läs föreningens ordnings- och trivselregler och säkerställ att de följs.     

 

VAD HÄNDER OM ORDNINGSREGLERNA INTE FÖLJS
Om ordningsreglerna inte följs kan det leda till en så kallad uppsägning. Förseelser som är av liten betydelse för föreningen och övriga medlemmar kan inte leda till uppsägning.


STADGARNA SÄGER
§ 38 Användning av bostadsrätten

Vid användning av lägenheten ska bostadsrättshavaren se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att de inte skäligen bör tålas. Bostadsrättshavaren ska även i övrigt vid sin användning av lägenheten iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom eller utanför huset. Bostadsrättshavaren ska hålla noggrann tillsyn över att dessa åligganden fullgörs också av de som hör till bostadsrättshavarenshushåll, de som besöker bostadsrättshavaren som gäst, någon som bostadsrättshavaren har inrymt eller någon som på uppdrag av bostadsrättshavaren utför arbete i lägenheten.

Bostadsrättsföreningen kan anta ordningsregler. Ordningsreglerna ska vara i överensstämmelse med ortens sed. Bostadsrättshavaren ska följa bostadsrättsföreningens ordningsregler. Om det förekommer störningar i boendet ska bostadsrättsföreningen ge bostadsrättshavaren tillsägelse att se till att störningarna omedelbart upphör. Det gäller inte om bostadsrättshavaren sägs upp med anledning av att störningarna är särskilt allvarliga med hänsyn till deras art eller omfattning. Om bostadsrättshavaren vet eller har anledning att misstänka att ett föremål är behäftat med ohyra får detta inte tas in i lägenheten.

Brott mot ordningsreglerna kan ge påföljder:

§ 44 Förverkandegrunder
7. Vanvård, störningar och liknande

om lägenheten på annat sätt vanvårdas eller om bostadsrättshavaren eller den som bostadsrätten är upplåten till i andra hand utsätter boende i omgivningen för störningar, inte iakttar sundhet, ordning och gott skick eller inte  följer bostadsrättsföreningens ordningsregler.

Stadgarna hittar du här


Till nyhetslistan